Je slaapkamer heeft effect op je nachtrust

Je spendeert heel veel uren van je leven in je slaapkamer dus het is verleidelijk om er veel spullen in te dumpen, maar dat is niet altijd zo verstandig. Bovenal is het namelijk een kamer waar je tot rust moet komen.

 

Volgens Healthline krijgen maar liefst 35% van de volwassenen niet hun aanbevolen zeven tot negen uur slaap, die men toch echt nodig heeft. Dit slaaptekort kan je gezondheid op verschillende manieren negatief beïnvloeden. Zo verzwakt het je immuunsysteem, kan het leiden tot depressies en zorg het ervoor dat je sportief minder kan presteren. Een van de factoren die ervoor zorgen dat je goed kunt slapen is de kleur van je slaapkamer. Deze drie kleuren zijn het beste daarvoor.

Welke kleuren moet je in je slaapkamer hebben?

Zo zorgen bleke, aardse neutrale kleuren en zachte tinten voor een rustgevende slaap. Met dat in gedachten is zachtblauw een geweldige kleur voor een slaapkamer omdat het voor veel mensen rustgevend werkt. Je hoeft niet per se je muur zachtblauw te schilderen, je kunt de kleur ook verwerken door kussens en kaarsen met dezelfde kleur in je kamer te leggen.

Een andere kleur die je kan helpen om goed te slapen is saliegroen of mintgroen. Net als blauw is het ook rustgevend. Het geeft je het gevoel in de natuur te zijn vanwege de associatie met gras, bomen en planten. Voor veel mensen helpt dit om te ontspannen. Dit effect kan je natuurlijk ook bereiken door veel planten in je kamer te plaatsen. En hoewel beige misschien een beetje saai is, kan het wonderen doen voor je slaap, vooral als het gaat om het creëren van balans en het verminderen van afleiding. Je zou de muur dus ook beige kunnen verven en dat dan aanvullen met blauwe en (mint)groene accenten.