Op welke plekken moet je je parfum spuiten?

De meest gangbare plekken om het te spuiten zijn je nek en je pols. Maar waarom spuiten we precies daar ons geurtje? We spuiten het op die plekken omdat dit warme plekken zijn op ons lichaam. De aderen zitten dicht tegen de huidoppervlak, dat ervoor zorgt dat het parfum beter ‘los’ komt en daardoor de hele dag te ruiken is.

 

Andere warme plekken op je lichaam zijn je knie- en armholtes. Op deze plekken beweegt de huid ook veel, waardoor je het nog beter tot zijn recht komt.

parfum spuiten

Spuit je parfum altijd achter je oren

Achter je oren is dé plek om je parfum te spuiten. Hier is de huid namelijk lekker warm én komt er geen wind langs. Daardoor vervaagt je geurtje ook niet en blijft het langer zitten. Op dit pulse point komen heel veel aderen bij elkaar, waardoor de geur ook meteen na het aanbrengen goed ruikbaar is. Nog zo’n plek is aan de binnenkant van je ellebogen. Ook de achterkant van je knie is een top plek.

parfum mannen hoe langer ruiken

Parfum

heren €154 Shop nu
producten-investeren-parfum

Parfum

Herfstgeur €106,11 Shop nu

Zorg goed voor je huid

Wat veel mannen vergeten, is om je huid te verzorgen. Doordat we onze huid soms verwaarlozen, kan het zijn je huid uitgedroogd is. Om je parfum goed te laten hechten, is het belangrijk dat je huid gehydrateerd is. Wanneer je huid namelijk iets vettiger is, word je geurtje ook beter opgenomen en ruik je hem dus ook veel langer.

Een tip is dan ook: smeer je huid ná het douchen in met body lotion. Laat het heel even intrekken en doe daarna pas je parfum op. Het is trouwens beter om je parfum direct op je huid aan te brengen, want als je het op je kleren spuit vervliegt de geur binnen no-time.

Wanneer je nog op zoek bent naar een nieuw geurtje, lees je hier wat vrouwen de lekkerste mannenparfum vinden.