De oorlogsfilm staat binnenkort op Netflix

Netflix geeft ons toch weer een goed cadeautje. Hoewel we meestal kunnen genieten van goede nieuwe films en series, zitten er af en toe ook teleurstellende weken tussen. Volgende week zit zeker niet in dat slechte rijtje. Er komt namelijk een hele vette oorlogsfilm online. De lang verwachtte film 1917 komt eindelijk op Netflix.

1917

Voor de liefhebbers is dit één van de betere oorlogsfilms van de afgelopen tijd. Het scenario van de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat het misschien nóg wel beter maakt.

Een goede film met veel prijzen

1917 is zelfs zo goed dat het meerdere prijzen heeft gewonnen. Er zijn maar liefst 23 prijzen uitgereikt aan de film, waaronder drie Oscars, zeven BAFTA’S en twee Golden Globe’s. Er is ook een Nederlands tintje aan de film. Tristan Versluis had namelijk de leiding voor de visagie van de “dode’ lichamen. Hiervoor heeft hij ook een Oscar nominatie gehad voor beste make up. Alle reden om deze film te gaan checken.

Waar gaat de film 1917 over?

Dit waargebeurde verhaal speelde zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog, 6 april 1917 om precies te zijn. Het gaat over de opa van de regisseur, Sam Mendes. In dit verhaal is de opa de hoofdrolspeler.

Maar laten we verder gaan over de film zelf. 1917 gaat over twee jonge soldaten, Schofield en Blake. Zij krijgen de levensgevaarlijke missie om het vijandelijk gebied over te steken en een boodschap te brengen aan bondgenoten om een aanval niet door te laten gaan. Dit moeten ze wel in een zeer rap tempo doen, want als de boodschap niet op tijd wordt afgeleverd dan gaan er heel veel mannen dood. De aanval zou in dat geval geen succes worden. Dit is dus een hele belangrijke taak.

 

Fan van dit genre? Check dan de tien beste oorlogsfilms volgens IMDb.