Cristiano Ronaldo maakt financiële tegenvaller

De 57-jarige reisagent Maria Silva heeft Cristiano Ronaldo meer dan 10 jaar geleden opgelicht door middel van gebruik te maken van zijn creditcards en wachtwoorden voor zo’n tweehonderd reizen die Ronaldo nooit had gemaakt. Dit was tussen 2007 en 2010, toen Ronaldo de overstap van Manchester United naar Real Madrid maakte.

Dit alles kwam aan het licht toen zijn creditcard verviel. Helaas was hij niet de enige die het slachtoffer was geworden van de zwendel, ook agent Jorge Mendes en voetballer Nani hadden samen een bedrag van 18.757 euro verloren.

Voor ons is het een groot bedrag, maar voor hem is het daadwerkelijk niks. Het is namelijk nog geen weekloon van de Portugese voetballer. Het salaris van Cristiano Ronaldo bij Mancheter United bedraagt namelijk bijna 550.000 euro per week.

Silva verscheen in 2017 voor in een rechtbank in Porto en stemde ermee in het geld terug te betalen aan de opgelichte klanten om gevangenisstraf te voorkomen.

Dat Cristiano Ronaldo is opgelicht is natuurlijk pijnlijk voor de voetballer, maar financieel zal hij er daadwerkelijk niks van voelen. Hij legt namelijk flinke bedragen neer alsof het niks is. Zo gaf hij zijn zoon dit Rolex-horloge cadeau van maar liefst een half miljoen euro.