Deze waargebeurde films op Netflix moet je zien

Actiefilms, spannende whodunnits en science-fiction films zijn doorgaans leuk, maar het zijn vooral de waargebeurde Netflix films die veel indruk achterlaten. Deze vijf films zijn stuk voor stuk gebaseerd op echte gebeurtenissen, wat ze nóg heftiger of juist bizarder maken.

1. Hicksaw Ridge

Hicksaw Ridge is één van de waargebeurde Netflix films die je ongetwijfeld nog lang bij zal blijven. We volgen een soldaat die wordt uitgezonden naar de Tweede Wereldoorlog. Hij wil echter geen geweer vasthouden of de tegenstander uitschakelen. In plaats daarvan maakt hij het zijn missie om alleen maar soldaten te redden en in veiligheid te brengen.

 

2. American Made

Tom Cruise speelt in American Made de piloot Barry Seal. Barry is werkzaam als piloot van commerciële vluchten. Hij besloot zijn carrière flink om te gooien door in het geheim drugs te gaan smokkelen voor het regime van Pablo Escobar. Dat niet alleen: vervolgens werd hij een dubbelspion voor de geheime dienst.

 

3. A Prayer Before Dawn

Gevangenisfilms laten vaak het harde leven achter de tralies zien, en A Prayer Before Dawn hoort ook in dat rijtje thuis. De Amerikaanse Billy Moore wordt opgepakt met gestolen spullen en belandt in de gevangenis in Thailand. Daar gaat het er bikkelhard aan toe.

 

4. Pain & Gain

Mark Wahlberg en Dwayne ‘The Rock’ Johnson spelen twee bendeleden in de film Pain & Gain. Die bende bestaat voor een groot deel uit (ex-)bodybuilders, maar de gewichten worden al gauw ingeruild voor illegale praktijken.

 

5. Papillon

Charlie Hunnam en Rami Malek spelen in Papillonmisschien wel de meeslependste onder de waargebeurde films die je op Netflix kunt vinden. Ze worden allebei als gevangenen weggestuurd naar een eiland waar de omstandigheden vreselijk zijn. Hun doel om te ontsnappen vormt de rode draad in een jarenlange overlevingsstrijd, waar ze allebei volledig door worden veranderd.