Hacksaw Ridge: een heftige oorlogsfilm op Netflix

Het waargebeurde verhaal van soldaat Desmond T. Doss vormt de rode draad van Hacksaw Ridge. Als jongen wordt hij vaak geconfronteerd met geweld. Daardoor besluit hij om, wanneer hij wordt opgeroepen voor het leger in de Tweede Wereldoorlog, dingen anders te doen. Hij weigert dan ook om een wapen te dragen en op de vijand te schieten. In plaats daarvan kiest hij ervoor om als verpleegkundige te functioneren. Dat zorgt ervoor dat zijn medesoldaten hem eerst als een echte lafaard zien. Ze vinden dat hij zo zichzelf en zijn medesoldaten niet kan verdedigen op het oorlogsveld. Toch blijft Desmond trouw aan zichzelf en zijn eigen opvattingen.

 

Soldaat weigert om geweer te dragen

De strijd op het oorlogsveld gaat er heftig aan toe. Door risico’s te nemen weet hij veel soldaten weer in veiligheid te brengen. De titel van de film verwijst naar een eiland waar de Slag om Okinawa werd gestreden: een steile en rotsachtige locatie. Dat zorgt ervoor dat zijn reddingsmissies vaak erg gevaarlijk zijn, maar Desmond geeft zich niet gewonnen. Het feit dat de soldaat echt heeft bestaan, maakt van Hacksaw Ridge een film die je ongetwijfeld nog lang bij zal blijven.

Hacksaw Ridge

Sterke cast en veel goede recensies voor Hacksaw Ridge

De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Andrew Garfield. Andere bekende castleden zijn Sam Worthington, Hugo Weaving en Theresa Palmer. De talentvolle cast zal worden aangestuurd door niemand minder dan Mel Gibson, die de regie van de film voor zijn rekening heeft genomen. De film werd onder andere genomineerd voor Oscars voor Beste Film en Beste Acteur in een Hoofdrol. Op IMDb kan de film ook op een hoge score rekenen. Daar wordt er namelijk een 8.1 aan de oorlogsfilm gegeven. Je vindt de film op Netflix, waar nog meer oorlogsfilms staan. Denk bijvoorbeeld aan de Oscar-winnende film U-571.