1. Double denim kan niet

Double denim kan wel, mits je het op de juiste manier doet. Zeker met zwart kun je alle kanten op, zwart op zwart kan en hetzelfde geldt voor een blauwe denim jacket op een zwarte jeans. Maar ook twee blauwe denim items kun je combineren. De key hierbij is om een subtiel contrast te creëren, zodat je er niet bijloopt als een lange spijkerbroek. Ga voor een basic T-shirt, trui of overhemd onder je denim jacket. Zorg er ook voor dat je jacket niet te lang is zodat je makkelijk kunt layeren. Op deze manier rock je een goede stijl met een double denim outfit.

denim stijl MAN MAN
Foto via Instagram Chris John Millington

2. Een man kan geen roze dragen

Ook hier zijn wij het niet mee eens. Het is een opvallende kleur waarmee ja als man toch een bepaald statement kunt maken. Maar wanneer je het niet erg vindt om op te vallen of graag eens wat anders probeert, kan het een toffe optie zijn. Met name in de lente en de zomer werkt het heel goed. Zorg dan wel dat je de rest van je outfit basic en neutraal houdt, waardoor het roze kledingstuk echt het statement piece is. Dit maakt je outfit absoluut niet vrouwelijk, eerder heel mannelijk en gedurfd.

roze kleding
Foto via Instagram @armandombb_
hoodie roze

Hoodie

roze €50 Shop nu

3. Je schoenen en riem moeten matchen

Deze mythe klopt wél. Niet in de zin dat het per se moet, maar het is wel de beste manier om je te kleden. Het hoeft niet exact dezelfde kleur te zijn, maar in een eerste oogopslag moet het ongeveer hetzelfde lijken. Dit geldt met name wanneer je zakelijk gekleed gaat, dan is de beste combinatie er één die overeenkomt wat betreft kleur. Bij een casual outfit is het minder belangrijk en zou een afwijkende kleur voor een stijlvolle tint kunnen zorgen. Maar wanneer je twijfelt of het kan, houd dan in je achterhoofd dat het in de basis het beste is om wel dezelfde kleur te combineren.

Schoenen stijl MAN MAN
Foto via Instagram Sandro

4. Je moet altijd bij je eigen stijl blijven

Natuurlijk ontwikkel je als het goed is je eigen stijl door de jaren heen en moet je je hier ook zeker naar kleden, in elk geval zoveel mogelijk. Dit is beter dan meegaan met elke trend. Maar je kan zeker af en toe iets proberen of dragen wat niet direct binnen jouw stijl past. Zo blijft je stijl in de basis hetzelfde maar kom je door andere accenten te leggen toch net iets anders over. Dit zorgt voor variatie en vernieuwing van je garderobe. Dit verbetert je eigen stijl alleen maar.

Stijl MAN MAN
Foto via: Instagram Parker York Smith

5. Zwart en bruin gaan niet samen

Net zoals mensen vinden dat donkerblauw en zwart niet samen gaan, zijn er ook mensen die van mening zijn dat zwart en bruin niet samen kunnen. De redenatie hierachter is dat bruin donker is en dit niet voldoende contrast heeft met zwart. Wij vinden echter dat dit prima kan, als je het op de juiste manier doet natuurlijk. Om toch voor contrast in je outfit te zorgen kun je het beste zwart met een lichtere kleur bruin dragen, of gaan voor twee verschillende stoffen. Op die manier zit er voldoende contrast in je outfit en gaan zwart en bruin stijlvol samen.

Zwart stijl MAN MAN
Foto via Instagram Louis Darcis
overhemd bruin

Overhemd

bruin €80 Shop nu
chino broek zwart

chino

zwart €219 Shop nu

6. Een zonnebril moet je niet binnen dragen

Deze mythe kunnen wij absoluut bevestigen. Hoewel sommigen denken gigantisch stoer over te komen door binnen met een zonnebril op te lopen, vinden wij dit helemaal niet. Een zonnebril is een item dat je look mooier kan maken, maar de eerste functie is toch nog steeds zonlicht tegen houden. Het slaat om die reden dan ook nergens op om binnen een zonnebril op te doen, en al helemaal niet in een discotheek. Het is onpersoonlijk, raar en totaal niet cool. Een zonnebril draag je dus gewoon buiten.

Zonnebril stijl MAN MAN
Foto via: Instagram Kosta Williams
zonnebril

Zonnebril

bruin €100 Shop nu

Niet alle mythes kloppen dus, maar deze stijlregels zou je wel in je achterhoofd moeten houden.