1. Je zonnebril matcht niet bij je look

Misschien heb je één zonnebril die past bij elk moment van jouw dag, lucky you dat je die hebt kunnen vinden. Maar voor een groot deel van de mannen is hun 9 tot 5 outfit totaal anders dan die in het weekend. Zorg daarom dat je voor beide stijlen een geschikte bril hebt. Je zonnebril moet altijd bij je look passen, of je nu een zwembroek aanhebt of een pak. Maar net als hij bij je look moet passen, moet hij ook bij de vorm van je gezicht passen. En dit is voor iedereen verschillend. Die ene zonnebril van je vriend die jij zo mooi vindt, kan jou bijvoorbeeld helemaal niet mooi staan. Maar een andere zonnebril die je in eerste instantie niet zo mooi vindt, juist weer wel. Dit heeft alles te maken met de vorm van je gezicht. Vind je het lastig welke bril het beste bij jou past? Ga dan naar een brillenwinkel en vraag de experts om advies.

2. Je draagt je zonnebril binnen

Een zonnebril is voor buiten, om je ogen te beschermen tegen de zonnestralen en deze zonnestralen zijn binnen niet aanwezig en je bent ook geen rapper. Laat deze binnen dus lekker af, dan ziet degene waartegen je praat ook dat je het tegen hem/haar hebt.

3. Je kunt niet altijd met de trends meegaan

Ook al vind je die ene zonnebril nog zo mooi, je kunt helaas niet altijd met de trends mee gaan, simpelweg omdat niet elke bril bij je gezicht past. Heb je een rond gezicht? Dan past een rechthoekig montuur beter bij je en andersom. Gelukkig zijn er honderden verschillende monturen, kleuren en vormen, dus zal er altijd wel een zonnebril tussen zitten die voor jouw gezicht lijkt te zijn gemaakt.

Foto via

4. Je bril is niet de goede maat

Je koopt geen broek die niet past, waarom zou je dit bij een zonnebril wel doen? De meeste zonnebrillen hebben drie maten aan de binnenkant van de poten staan. De eerste staat voor de breedte van de lens, de tweede voor de ruimte tussen de twee lengtes en de derde maat staat voor de lengte van de poten. Voor de perfect passende zonnebril moet de breedte van matchen met het breedste punt van je gezicht.

5. Je draagt geen bescherming

Misschien denk je dat je goed bezig bent en je ogen beschermd, wanneer je een zonnebril draagt, maar 9 van de 10 keer is dit niet het geval. Een bril van een tientje ziet er misschien wel mooi uit, maar doet niets om je ogen te beschermen tegen de stralen van de zon. Daarom is het belangrijk om hierin te investeren en er een aan te schaffen met goede UV-werende glazen, zodat je ogen nog jaren meekunnen.