1. Pieces of a Woman – 7 januari

Eén van de eerste films die in januari op Netflix verschijnt is Pieces of a WomanDe film lijkt een heftige te worden. Een jong stel, Martha en Sean, is in verwachting van hun eerste kind. Alles lijkt voorspoedig te gaan, maar de bevalling loopt verkeerd af. In plaats van kersverse ouders te zijn, worden Martha en Sean opeens een rouwend koppel.

Hoe gaan ze hier mee om? Dat is nogal verschillend. Ook hun familie heeft het er moeite mee. Zo wordt er een proces aangespannen tegen de vrouw die bij de bevalling had moeten helpen. Martha zelf heeft het het moeilijkste met de miskraam. Het zorgt voor een film die zomaar eens een aantal Oscars binnen kan gaan slepen, alleen al omdat Martin Scorsese is verbonden. Vanaf 7 januari staat de film nieuw op Netflix.

 

2. Outside The Wire – 15 januari

Fans van films als Extraction en The Old Guard zullen gaan genieten van Outside The WireDe science-fiction actiefilm belooft een vette actiethriller te worden. In de film bevinden androids zich onder de mensheid. Zij beschikken over extreme snelheid en kracht.

Hoofdpersoon Harp en android Leo moeten het samen opnemen tegen een invasie, waarbij hun brute kracht goed van pas komt. Onder de Netflix films die in januari verschijnen, is Outside The Wire zeker één waar we naar uitkijken. Vanaf 15 januari is de film te zien.

 

3. The Dig – 29 januari

De film The Dig vertelt het waargebeurde verhaal van een wonderbaarlijke vondst. Een rijke weduwe bezit een groot huis met een gigantische achtertuin. In die achtertuin bevinden zich een aantal hoge heuvels. Ze wordt een op een gegeven moment benieuwd naar wat er zich onder die heuvels bevindt. Daarom huurt ze een amateurarcheoloog in: Basil Brown.

Basil komt er al gauw achter dat er van alles uit de tijd van de Vikingen zit verborgen onder de heuvels, van sieraden en wapens tot schepen. Al gauw wordt de ontdekking landelijk nieuws, met alle gevolgen van dien. Vanaf 29 januari staat de film op Netflix.