Martin Scorsese voegt Pieces of a Woman toe aan zijn CV

Als er één iemand een indrukwekkend repertoire heeft opgebouwd als regisseur is het wel Martin Scorsese. Hij werkte mee aan het geweldige The Irishman. Ook films als Goodfellas en Uncut Gems staan op zijn naam. Nu werkte de legendarische regisseur mee aan de film Pieces of a Woman.

Een leuk detail is dat de trailer van de film precies uitkwam op de dag dat Scorsese alweer 78 jaar oud werd.

Rouw over ongeboren kind in Pieces of a Woman 

In de film volgen we Martha (Vanessa Kirby). Ze raakt zwanger van haar man Sean (gespeeld door Shia LaBeouf). Alles lijkt voorspoedig te gaan en ze nemen onder andere een kraamverzorgster in dienst die Martha helpt bij haar zwangerschap. Al gauw wordt echter duidelijk dat de film geen lieve film gaat over een kleine baby. De bevalling gaat namelijk helemaal mis. Het jonge stel moet de wrede waarheid onder ogen zien dat ze geen ouders zullen worden. Martha heeft het lastig met het rouwproces dat volgt. Te zien is hoe ze zich lijkt af te zonderen van de wereld en de mensen om haar heen, zoals haar man en haar moeder.

Pieces of a Woman

Heftige onderwerpen in nieuwe Netflix film

Iedereen lijkt in Pieces of a Woman anders om te gaan met het verwerken en het accepteren van het gestorven kind. Zo is Sean vooral boos. Uit de trailer wordt duidelijk dat er een rechtsproces wordt aangespannen tegen de kraamverzorgster. Maar wil Martha dat proces wel bijwonen? En heeft het überhaupt nut? Haar kind krijgt ze er immers niet mee terug.

Dat soort kwesties komen aan bod in de film. Verwacht geen stoere gangsterfilm (zoals The Irishman uiteraard wel was), maar een film over rouw, verlies en acceptatie. Wat dat betreft is Pieces of a Woman op Netflix in goede handen. Daar staat namelijk ook al het veelgeprezen Marriage Storyover een relatie die uitmondt in een scheiding en ook de rauwe kant van het leven laat zien.

 

De film heeft een voorlopige score van een 5.8 op IMDb, maar dat gemiddelde is slechts gebaseerd op 364 stemmen. Vanaf 7 januari staat de film op Netflix en zal de score hoogstwaarschijnlijk veranderen.