Gemiddeld salaris in Nederland

Natuurlijk zit er een groot verschil tussen een gemiddeld inkomen en een besteedbaar inkomen. Het hangt niet alleen af van hoeveel je verdient, maar ook van je maandelijkse kosten. Het gemiddelde inkomen in 2020 is vastgesteld op 36.500 euro. Rijk word je pas op het moment dat je je geld spaart en niet te veel uitgeeft. Wanneer je dat doet, stijgt je vermogen.

Het gemiddelde vermogen per huishouden in de grote steden

Veel mensen denken dat inwoners van een grote stad een hoger vermogen hebben dan de mensen die ervoor kiezen aan de rand te gaan wonen. Maar niets is minder waar. Op #1 van het gemiddelde vermogen per huishouden staat Bloemendaal, met maar liefst 381.100 euro. Het vermogen van inwoners in grote steden zijn juist diegene die het minst te besteden hebben.

gemiddeld vermogen Nederland

We hebben tien grote steden voor je op een rijtje gezet, zodat je een beeld krijgt waar de rijkeluiskinderen wonen en waar juist totaal niet.

1. Amsterdam

Het gemiddelde vermogen per huishouden in Amsterdam is 8.400 euro. Weinig hè? Het oogt misschien vaak wel heel chique, maar als je de studenten, uitkeringsontvangers en buitenwijken meerekent komt het dus een stuk lager uit.

2. Rotterdam

Als je het ergste hebt gehad: Rotterdammers hebben per huishouden een gemiddeld vermogen van 6.100 euro. Als je realiseert dat er in Rotterdam heel veel succesvolle bedrijven zitten waarvan de eigenaren en managers ook in Rotterdam wonen, is het vermogen opeens heel laag.

3. Lelystad

Lelystad heeft het met een gemiddelde vermogen per huishouden van 20.800 euro stukken beter gedaan dan Amsterdam en Rotterdam.

4. Eindhoven

De Brabantse stad is vooral bekend om een goede mogelijkheid tot shoppen, maar ook doordat er extreem veel multimiljonairs wonen. Het gemiddelde vermogen ligt daardoor op 22.100 euro.

Het vermogen van huishoudens in Nederland

5. Breda

Met 44.200 vermogen doet Breda het zelfs nog beter dan Eindhoven. Waarschijnlijk komt dat doordat er veel meer ouderen in de Brabantse gemeente wonen. Daarnaast zijn er veel familiehuizen, dus zijn de inwoners over het algemeen weinig kwijt aan woonlasten.

6. Maastricht

12.100 euro, daarmee heeft een huishouden in Maastricht een relatief laag gemiddelde vermogen.

7. Groningen

Met behoorlijk veel verschil gaan we van het zuiden naar het noorden van ons land. 6.900 euro is namelijk het gemiddelde vermogen van Groningse huishoudens. Daarmee zijn ze dus iets minder rijk dan de zuiderburen.

8. Leeuwarden

In Leeuwarden hebben de huishoudens een gemiddeld vermogen van 18.600 euro. Daarmee hebben ze stukken meer dan in Groningen.

hoe rijk is Nederland

9. Nijmegen

Met 10.600 euro hebben mensen in Nijmegen niet veel te besteden. Dat zou hard nodig zijn, aangezien je fantastisch kan shoppen in de binnenstad.

10. Enschede

In het oosten van het land hebben ze iets meer te besteden, namelijk 12.100 euro. Daarmee ligt het bedrag stukken hoger dan het gemiddelde in de randstad. Waarschijnlijk doordat de woonlasten in Enschede niet vreselijk hoog zijn.

Dat je als sporter veel geld kan verdienen, is geen geheim meer. Check maar eens het salaris en vermogen van Frank de Boer.