Frank de Boer is de nieuwe bondscoach van Oranje

Frank de Boer kent een lange lijst van voetbalclubs waar hij of heeft gespeeld of de A-selectie onder zijn hoede had. Nu moeten we wel heel eerlijk zijn: als coach kwam hij niet altijd lekker uit de verf. Bij Ajax kende hij zowel als speler en trainer een lange lijst van successen, maar buiten Amsterdam was het vaak huilen met de pet op.

Natuurlijk is het vervelend als je voor al je inspanning wordt beloond met ontslag, maar uiteindelijk gaat het ook om wat er op het loonstrookje staat vermeld. In het geval van Frank de Boer heeft hij op het financiële vlak in ieder geval weinig reden tot klagen.

Ontslagpremies van voetbaltrainers

De voormalige coach van Ajax heeft het in Amsterdam niet onverdienstelijk gedaan. Maar liefst vijf keer op rij won hij de titel. Daar werd hij naar Nederlandse maatstaven vrij goed voor betaald. Zij kon hij jaarlijks 1 miljoen aan salaris incasseren. Hij had het eerste elftal zo’n zes jaar onder zijn hoede, dat leverde hem dus zo’n 6 miljoen euro op.

Ajax was echter niet de enige werkgever. Clubs als Inter Milan, Crystal Palace en Atlanta United staan op zijn cv. Daar verdiende hij ook best lekker. Zo weten we dat zijn salaris bij Inter Milan 1.5 – 2 miljoen euro was. Dat was overigens geen succesverhaal, men had het binnen een jaar wel gezien met hem. Exit de Boer dus, maar wel met een leuke afkoopsom van 1.5 miljoen euro.

Het vermogen en salaris van Frank de Boer

Frank de Boer kon vervolgens aan de slag bij Crystal Palace. Ook hier hield hij het niet lang vol. Na slechts 77 dagen werd hij bedankt voor zijn inzet en kon hij vertrekken met een afkoopsom van omgerekend 2 miljoen euro. Als trainer mag hij wellicht geen noemenswaardige prestaties hebben geleverd, zichzelf verkopen kan de Boer wel! Al met leverde hem dat volgens Quote in ieder geval een vermogen op van zo’n 23 miljoen euro.

Dat is dus op basis van zijn verdiensten als speler en trainer. Dat bedrag stamt overigens uit 2017 en is dus exclusief de ontvangen afkoopsommen van Crystal Palace en het Amerikaanse Atlanta United. Al met al gokken we dat Frank de Boer er behoorlijk warmpjes bij zit en we schatten zijn vermogen in op ongeveer 30 miljoen euro. Gezien het vermoedelijke salaris als bondscoach, zeg circa 3 tot 5 miljoen per jaar, komt daar nog een leuk bedragje bij. Echt medelijden hoef je dus zeker niet te hebben.