Romantische film met Bradley Cooper en Lady Gaga

Lady Gaga kennen we vooral als zangeres. Toch is de extravagante zangeres steeds vaker in films en series te zien, zoals American Horror Story. De film A Star Is Born is een film waarin Lady Gaga samen met Bradley Cooper al haar zang- en acteerkwaliteiten kwijt kan.

Van de zangeres wisten we dat ze een noot kon bereiken, maar Bradley Cooper kenden we nog niet op deze manier. Wel zagen we hem eerder in heftige, emotionele rollen. Denk hierbij aan American Sniper en Silver Linings Playbook. Naast zijn rol in de film nam Cooper ook een deel van de productie en het script voor zijn rekening.

Het plot van A Star Is Born

Bradley Cooper speelt de rol van Jackson Maine, een countryzanger. Zelf al populair, raakt Jackson al gauw onder de indruk van Ally, een beginnende zangeres. Jackson besluit Ally onder zijn vleugels te nemen en al gauw bloeit er een liefde op tussen de twee. Zelf worstelt Jackson echter met een alcohol- en drugsverslaving. Terwijl Ally steeds meer een naam voor zichzelf begint te maken in de showbizzwereld, stevent Jackson juist af op zijn eigen dieptepunt. Lady Gaga en Bradley Cooper weten de passie met muziek maar ook de uitdagingen van hun personages in de film perfect neer te zetten. A Star Is Born werd dan ook genomineerd voor maar liefst 8 Oscars.

Is A Star Is Born echt gebeurd?

Aangezien A Star is Born een film met Lady Gaga is waarin een aanstormende zangeres centraal staat, kan je denken dat de film waargebeurd is. De film vertoont veel gelijkenissen met Lady Gaga’s ‘road to succes’. Toch is er geen bewijs dat A Star Is Born op de waarheid is gebaseerd. Wel kan het zijn dat het plot en de film jou (of je ouders) bekend voorkomt. De film is namelijk gebaseerd op een film uit 1937, waar vervolgens twee musicals van werden gemaakt.

 

A Star Is Born krijgt een IMDb-score van een 7.7. Benieuwd geworden naar de film met rake nummers en sterke performances van Lady Gaga en Bradley Cooper? Dan is deze te zien op Netflix.