Dit gemiddelde inkomen verdient een 30-jarige

Als dertiger sta je op een belangrijk moment in je leven. Je studie is (waarschijnlijk) afgerond en achter de rug. Tegelijkertijd liggen er nog veel opties voor je open. Of je nu net vader bent geworden of nog volop geniet van het vrijgezellenleven met je vrienden, je staat aan de start van een veelbelovende carrière. Heb jij na je studie als dertiger een aantal jaar een prettige baan, dan kan het geen kwaad om te kijken naar je inkomen. Klopt dit een beetje met het gemiddelde inkomen van de 30-jarige? En zo niet, wat heeft dat te betekenen? Is het tijd voor loonsverhoging of presteer je juist boven de norm?

Het gemiddelde inkomen van Nederland

Onderzoek wijst uit dat het mondiale jaarlijkse inkomen van een 30 jarige rond de €33.000 ligt. Met mondiaal wordt in dit geval het gemiddelde inkomen bedoeld. Het gemiddelde wat een 30 jarige dus verdient is €2750 per maand. Dit komt sterk overeen met het modale inkomen van Nederland in 2019. Onderzoek naar het bruto inkomen van de gemiddelde Nederlander is namelijk €2770 per maand. Wat dat betreft is je dertigste levensjaar wederom een bevestiging dat je midden in het leven staat.

gemiddeld inkomen in nederland

Groot verschil tussen armste en rijkste beroepen

Er zijn een aantal beroepen die aanzienlijk meer verdienen dan anderen. Voor sommige van deze beroepen is op je dertigste wellicht nog te laat om van carrière te switchen, maar niets is onmogelijk. Het verschil tussen de vijf rijkste en vijf armste beroepen is behoorlijk groot. Dat komt naar voren uit een onderzoek van loonwijzer.

De top 5 best betaalde beroepen zijn:

  1. Medisch specialist
  2. Piloot
  3. Advocaat
  4. Bedrijfsdirecteur
  5. Bedrijfseconoom

De 5 slechts betaalde beroepen zijn:

  1. Horecamedewerker
  2. Schoonmaker
  3. Assitant-bedrijsleider kledingwinkel
  4. Magazijnmedewerker
  5. Verkoopmedewerker in winkel of supermarkt