Nieuwe films en series op Netflix in september

Maandelijks geven wij een overzicht over de nieuwe films en series op Netflix. De maand augustus gaf ons veel kijkplezier, en dat trekt de maand september gelukkig nog even door. Dit zijn de tofste films en series die we in de maand september kunnen verwachten.

Mad Max

De maand begint direct met een klassiekertje: Mad Max. Deze Australische low budget film uit het jaar 1979 was het begin van de franchise, en de rest is geschiedenis. Tevens begon zowel de carrière van Mel Gibson als die van George Miller met deze film.

Te verschijnen op Netflix: 1 september 2019

 

Inception

Volgens IMDb behoort Inception in het lijstje thuis van de 10 beste films van de 21ste eeuw. Met een score van een 8,8 krijgt de film zeker de waardering die hij verdient. De film van Christopher Nolan, uit het jaar 2010, is er eentje die je in onze ogen simpelweg gezien moet hebben. Leonardo Dicaprio kruipt in de rol van Cobb, een architect die zakelijke geheimen probeert te stelen met behulp van een speciale technologie. Met deze technologie wordt het mogelijk om iemands dromen te onderzoeken en ze binnen te treden. Met een heel team duikt Cobb in de dromen van een erfgenaam van een zakenimperium (gespeeld door Cillian Murphy), wat voor een heftig avontuur zorgt.

Te verschijnen op Netflix: 3 september 2019

 

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Met deze nieuwe docuserie duikt Netflix in het brein van Bill Gates, de oprichter van Microsoft. Via interviews met mensen die goed in contact zijn met de beste man hemzelf wordt gekeken over hoe hij nadenkt over grote wereldproblemen. Hieronder vallen niet alleen gesprekken met Bill zelf en zijn vrouw Melinda, maar ook met vrienden, familieleden en zakenpartners. Deze oogopende docuserie is geregisseerd door Davis Guggenheim en bestaat uit 3 afleveringen.

Te verschijnen op Netflix: 20 september 2019

Er is geen trailer of teaser bekend, vandaar dat we hieronder een interessante video met Bill Gates geplaatst hebben om alvast warm te lopen:

 

 

Straight Outta Compton

Straight Outta Compton vertelt een waargebeurd verhaal van vijf jonge mannen (Dr. Dre, Ice Cube, Easy E, DJ Yella en MC Ren) die samen de hip-hop groep N.W.A. vormen. Zij gebruikten in 1987 openhartige teksten en hardcore beats om hun frustaties en woede te uiten. Dit waren teksten waarmee zij de waarheid vertelden over het leven in de hood, waarmee ze een sociale revolutie begonnen. Ze leefden in één van de gevaarlijkste buurten van Amerika, wat hun leven niet bepaald gemakkelijk maakte. Muziek zagen zij als het enige middel om de strijd aan te gaan met de onderdrukkende autoriteiten.

Te verschijnen op Netflix: 20 september 2019