Nieuw op Netflix, week 17

Voor week 17 heeft Netflix een aantal leuke titels voor jou op het programma staan. Deze titels zullen tussen 22 en 28 april nieuw op Netflix te zien zijn. Zo heb je deze week de keuze uit een serie over S&M, een Filipijnse thriller, een veelbelovende horrorserie, een bluesdocumentaire en een culinaire serie over street food. Om je ondertussen bezig te houden, hebben wij ook een lijst van de beste series met maar één seizoen die jij zo wegkijkt.

 

Bonding

Op woensdag 24 april zal het eerste seizoen van deze pikante serie nieuw op Netflix verschijnen. Bonding is een comedyserie over S&M en speelt zich af in New York. Peter komt na een aantal jaren weer in contact met Tiff. Op de middelbare school waren de twee beste vrienden en had Peter een oogje op haar. Zij komt opnieuw in zijn leven als ze Peter vraagt haar assistent te worden. Dan blijkt in welke business Tiff actief is: ze is een professionele dominatrix. Tiff noemt zichzelf een ”full fantasy provider.” Het is niet ordinair sekswerk volgens haar, maar het draait om het loslaten van schaamte. Ze heeft Peter nodig om de rommel achter haar op te ruimen en als haar bodyguard te dienen. Simpel toch?

 

Aurora

Aurora is vanaf donderdag 25 april nieuw op Netflix. Deze film, die officieel in 2018 uitkwam, is van Filipijnse maak en is dus eens een keer wat anders. In de thriller van regisseur Yam Laranas volgen we twee vrouwen, Leana en haar zus. Nadat een schip mysterieuze wijze ten onder gaat en er geen overlevenden zijn, wordt het eiland waar de zussen wonen erdoor bedreigt. De twee jonge vrouwen gaan de aanspoelende lijken opvangen, waarvoor ze door de lokale autoriteiten betaald worden. Leana doet het echter niet voor het geld, maar om de doden te eren. De zussen beginnen de vermiste lichamen te bergen, totdat op een gegeven moment de lijken zelf komen aankloppen voor onderdak.

 

Chambers

De absolute klapper deze week is seizoen één van Chambers. Eerder schreven we je al over deze sensationele, nieuwe horror serie. Vanaf vrijdag 26 april is het eerste seizoen dan nieuw op Netflix. Seizoen één bevat tien keer een aflevering van een uur. Sasha, gespeeld door Sivan Alyra Rose, wordt na een hartaanval van de dood gered. Ze komt erachter dat haar donor, Becky, onder mysterieuze omstandigheden omgekomen is. Ze raakt geïntrigeerd en onderzoekt wie de vorige eigenares was van haar nieuwe hart. Ze komt in contact met Beckys ouders en gaat gaandeweg steeds meer karakterkenmerken en herinneringen overnemen van Becky. Chambers is de eerste rol die Uma Thurman in een Netflix Original heeft.

 

Remastered: Devil at the Crossroads

Nu we het toch over mysterieuze doden hebben: deze documentaire gaat over het leven van blueslegende Robert Johnson, een van de invloedrijkste bluesmuzikanten uit de popmuziek. Het ruige leven van Johnson eindigde onder onduidelijke omstandigheden op zijn 27ste. De womanizer zou vergiftigd zijn door een van zijn ex-geliefden. Pas in de jaren 60 vond zijn muziek populariteit. Onder andere Eric Clapton en Bob Dylan zijn sterk door hem beïnvloed. Over het feit dat Johnson zo goed was, bestaan wilde verhalen. Hij zou zijn gitaarspel verkregen hebben door op een kruispunt een deal te sluiten met de duivel. Vrijdag 26 april is Remastered: Devil at the Crossroads nieuw op Netflix.

 

Street Food

Eveneens op vrijdag 26 verschijnt het eerste seizoen van deze Netflix-serie nieuw op Netflix. In deze documentaireserie van de makers van Chef’s Table maak je kennis met de lekkerste en apartste gerechten van straten van Azië. Reis vanuit je luie stoel af naar bijvoorbeeld Japan, Thailand of Taiwan en ontmoet de lokale culinaire helden. Bouw je honger op, ontdek nieuwe gerechten, doe inspiratie op. De verrukkelijke beelden zullen je geheid doen watertanden. Door de lokale keuken leer je ook de Aziatische gebruiken en culturen kennen. Je zal versteld staan van hoe sommige koks, die vaak niet eens vanuit een winkel maar gewoon in de straten opereren, hun gerechten bereiden.

 

Vier van de vijf titels hierboven zijn producties van Netflix. Voor de beste Netflix Originals, check je onze lijst.