Met de steeds snellere temperatuurstijging wordt er naar allerlei manieren gezocht om de uitstoot te verminderen. Het fietsen naar werk of school wordt dan ook hevig gestimuleerd. Maar wie heeft er nou zin om bezweet aan te komen op werk? Je hebt in de ochtend namelijk vaak haast, waardoor je snel moet fietsen en op werk aankomt met die nare zweetplekken. Een elektrische fiets gaat jou nog wat te ver, maar is stiekem toch wel handig. Omdat niet iedereen even €1.500 kan aftikken, heeft dit Kickstarter project de oplossing voor jou.

kickstarter motor elektrische fiets

CLIP elektrische fiets

Het project met de naam CLIP is recent op Kickstarter gekomen en transformeert jouw fiets naar een elektrische fiets. De naam CLIP zegt het al een beetje, de elektrische motor clip jij vast aan jouw voorvork en zorgt ervoor dat het een elektrische fiets wordt. Wat kan het leven soms makkelijk klinken. Het kleine elektrische motortje dat jij vastklikt op je fiets zorgt voor wat ondersteuning tijdens het fietsen, zodat jij nooit meer buiten adem raak als je onderweg bent. De prijs van de CLIP is helaas niet bekend, maar dat die goedkoper is dan een elektrische fiets, dat is zeker. Ook als je kijkt naar fietsreparatie is dit een handige zet. Wanneer het jou opvalt dat jij geen steun meer krijgt tijdens het fietsen, dan weet jij direct waar het probleem zit.

elektrische fiets

Het fijne van de CLIP is dat die niet groot en niet zwaar is, waardoor je hem makkelijk mee kan nemen. Het is dan ook de bedoeling dat jij hem met je meeneemt wanneer jij arriveert op je werk. Zo kan je hem makkelijk opladen op je bureau of thuis. Clip weegt slechts 1.7 kg waardoor hij gemakkelijk mee te nemen voor iedereen. De motor is een 450 watt elektrische motor met een Li-ion 4Ah/36v batterij, die rechargeable is. Ook zit er een bluetooth sensor in die kan connecten met een bijgeleverde applicatie. De applicatie biedt jou inzicht in afgelegde kilometers en bespaarde co2 uitstoot.

elektrische fiets

En na het lezen van deze fietsreparatie tips ben jij zeker van pan je oude barrel in te ruilen.