Foto via: Style-Savant

Wat te doen bij een knipbeurt

Het is belangrijk dat je weet dat je dikke haar niet een, twee, drie dun is te maken. Je zal dus allereerst moeten accepteren dat je geboren bent met een flinke bos haar. Als je dit hebt geaccepteerd, dan wordt het zaak te bepalen hoe je je kapsel kunt optimaliseren. We begrijpen dat je de meest wilde kapsels in gedachte hebt, maar helaas, er zijn grenzen voor de dik-harigen onder ons.

Vuistregel bij dik haar: meer haar is meer volume en meer irritatie. Probeer jezelf dus te beperken tot een kapsel dat het midden houdt tussen dat van Julius Cesar en David Beckham (de man heeft een prachtige coupe). Korte kapsels zijn een goede overweging, aangezien jouw dikke haar aanweziger is dan welk ander dan ook. Daarnaast geeft het je meer vrijheden met het stylen.

Aanpak dik haar MAN-MAN 3

Foto via: Glamourista
Aanpak dik haar MAN-MAN 6

Daily Moisturizing Shampoo

American Crew €13,49 Shop nu
Aanpak dik haar MAN-MAN 7

Daily Conditioner - For Soft, Managable Hair

American Crew €13,49 Shop nu

Zorg er dus voor dat je bij de barbier niet je zin doordrijft en vraagt om een kapsel a la 80’s rockster, maar jezelf voegt naar de regels voor het optimale kapsel voor jouw dikke haar. De kans is groot dat de man met verantwoording over jouw kapsel dat het beste weet, maar toch.

Het beteugelen van je haardos

Natuurlijk is een knipbeurt essentieel, maar daar houdt het niet op. Om je kapsel in al z’n glorie de wijde wereld in te brengen, is het van belang dat je het goed weet te stylen. Na je knipbeurt ligt de verantwoording over het kapsel weer bij jezelf, zorg dus dat je voorbereid bent. Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee kan houden.

Het gebruiken van een föhn raden we af. Deze apparaten verhogen het volume van je kapsel met 200%, met als gevolg dat je nog steeds denkt teveel haar te hebben. Probeer (als je de tijd er voor hebt) om je haren op natuurlijke wijze te laten drogen. Zo minimaliseer je de toename in volume en kun je rustig beginnen aan het vormen van je kapsel.

Aanpak dik haar MAN-MAN 5

Foto via: StylenDesigns
Aanpak dik haar MAN-MAN 8

Matt Paste - High Hold Low Shine

Dapper Dan €16,15 Shop nu
Aanpak dik haar MAN-MAN 9

Clay Matte Pomade

Reuzel €8,95 Shop nu

De beste producten voor je haar

Omdat je dik haar hebt is het slim dit effect niet te vergroten. Het gebruiken van mousse is dus niet echt handig, maar klei of pasta is dan wel weer aan te raden. Deze zorgen ervoor dat de haren dichter op elkaar blijven, zodat het volume niet toeneemt. Daarnaast is het slim om gebruik te maken van een voedende shampoo en conditioner zodat je haren soepel en zacht blijven. Een kapsel dat uitdroogt vertoont grote gelijkenissen met een hoopje stro en dat is een zorg die we je liever besparen.

Mocht je daar niet genoeg aan hebben, dan is er altijd nog Marokkaanse olie. Deze zorgt ervoor dat je haar soepel en zacht blijft en wanneer je het gedurende langere tijd gebruikt zal de textuur van je haar veranderen. Op positieve wijze natuurlijk, anders zouden we het niet aanraden.

Zo zie je maar dat er ook voor het dik haar een juiste aanpak is. Wat voor jou het beste werkt zul je even zelf moeten testen, maar met deze aanpak zal je frustratie gegarandeerd wat afnemen. Mocht je echt volledig het roer om willen gooien, stem je kapsel dan ook even af op de vorm van je gezicht. Dan weet je zeker dat je haar en jij de perfecte match zijn.

Aanpak dik haar MAN-MAN 11

Free Mind Mud 50ml

O'right €21,75 Shop nu
Aanpak dik haar MAN-MAN 10

Anti Gravity Nature Gel 180ml

O'right €23,50 Shop nu