Ben ik nog niet klaar om te daten?

Het kan tegenwoordig lastig zijn om single te zijn. De datingprogramma’s, datingapps en datingtips vliegen je om je oren. Daarnaast zien we voornamelijk gelukkige koppels voorbij komen op sociale media of in je favoriete series en films. Iedereen vindt zijn of haar ware liefde, maar jij blijft single. Toch is het helemaal niet zo erg om gewoon even alleen te blijven. Sterker nog: het is belangrijk om goed naar jezelf te luisteren en hierin de juiste keuzes te maken. Het kan zijn dat je helemaal niet klaar bent om te daten. Twijfel jij wat de juiste volgende stap is voor jou? Bekijk dan even of de volgende signalen bij jou passen.

1. Je zegt je dates vaak af

Je komt tot leuke gesprekken met een vrouw en uiteindelijk plannen jullie toch een date. Last minute heb je toch niet zo’n zin en vind je een reden om je date af te zeggen. Hoofdpijn, druk op het werk of een andere verzonnen reden. Ga dan eens bij jezelf na wat hier eigenlijk achter zit. Ligt het aan de vrouw of eigenlijk aan jezelf? Je kunt ook gewoon geen zin hebben in een date, omdat je er zelf niet klaar voor bent.

2. Je bent niet geïnteresseerd in flirten

Heel simpel. Wanneer jij gewoon geen zin hebt om te flirten met een vrouw en het dus ook gewoon niet doet, is dit een duidelijk signaal. Je bent er nog niet klaar voor om te daten.

3. Je bent nog niet over je vorige relatie heen

Te snel weer willen daten brengt grote nadelen met zich mee. Na een (lange) relatie kan het goed zijn om even de tijd te nemen om alles te verwerken. Een breuk van een relatie is niet zomaar wat. Het kost tijd om je ex-vriendin te vergeten.

nog niet klaar om te daten

4. Je bent alleen op zoek naar het perfecte plaatje

Wanneer je alleen maar wil daten met iemand die op papier perfect lijkt om indruk te maken op familie of vrienden, moet je eens bij jezelf nagaan of je wel op het juiste pad bent. De ideale vrouw bestaat simpelweg niet, dus het perfecte plaatje zul je niet vinden. Het is dan ook geen realistische situatie, waardoor het lang kan duren voordat je iemand vindt. Wil je wel echt daten?

5. Je ziet het nooit rooskleurig in

Als je bij voorbaat al het idee hebt dat het uitkomst negatief gaat zijn, wordt het sowieso niets. Als dit dan ook nog eens keer op keer hetzelfde is, moet je bij jezelf nagaan waar je precies negatief over bent. Ligt het aan de persoon of vind je een relatie ├╝berhaupt eigenlijk gewoon een negatieve uitkomst.

6. Je bepaalt je waarde door middel van swipes

Je bent alleen op de apps te vinden wanneer je even wat minder goed in je vel zit. Het geeft uiteraard een goed gevoel wanneer iemand de goede kant op swipet en er een match plaatsvindt. Je staat alleen daarna niet mega te springen om wat met die match te doen.

7. Je denkt dat alles perfect wordt zoals in een film

Je gaat ervan uit dat dat plaatje dat je kent uit films ook echt de werkelijkheid is. Dan zullen we maar meteen met de deur in huis vallen. Zoveel toevalligheden en perfectie zal je in het echte leven niet tegenkomen. Zonder realistisch plaatje wordt het helemaal niets!

8. Je vindt single zijn toch best wel leuk

Hoewel een gelukkige relatie er aantrekkelijk uitziet, is het single leven toch ook wel heerlijk. Je hoeft met niets of niemand rekening te houden en er zijn geen verwachtingen van jou waar je aan moet voldoen.

Kom jij net uit een minder leuke relatie en weet je even niet meer hoe je het aan moet pakken na de breuk? Logisch. Neem je tijd om het te verwerken en gebruik daarna deze tips als je weer wil daten.