Hoe kan je over je ex heen komen en haar vergeten?

Maar het is beter te accepteren dat het nou eenmaal niet zo mocht zijn. Hieronder vind je een aantal punten waarmee je wellicht je ex kan vergeten. Op deze manier kom je over iemand heen.

1. Stop met zeggen dat het een kwestie van slechte timing was

Dit is een gevaarlijke gedachte. Door te denken dat het een slechte timing was, zeg je indirect ook dat er ooit nog een goede timing gaat komen. Zo houd je de deur op een kier en zul je nooit helemaal over haar heen kunnen komen. Daarnaast negeer je andere scenario’s, zoals het feit dat ze simpelweg niet zo geïnteresseerd was of jullie gewoonweg niet bij elkaar pasten. Doe je best om het hoofdstuk af te sluiten.

je ex vriendin vergeten

2. Stop met hun social media te checken

Klinkt dit bekend?

‘Maar ze bekijkt mijn Instagram stories nog’

‘Maar ze comment nog op mijn posts’

‘Maar ze post nog …, dus dat betekent…’

Dit is niet gezond. Hoe meer jij bezig bent met haar leven (en laten we eerlijk zijn: de gaten invult met je eigen fantasie), hoe minder je bezig kunt zijn met over haar heen komen. En als je weet dat ze jouw verhaal bekijken, beïnvloedt het wat je post en zo blijf je toch verbonden. Probeer je dus ook op sociale media helemaal los te koppelen van haar. Ook als dit betekent dat je haar (tijdelijk) moet blokkeren: zij moet ook over jou heen kunnen komen

3. Afleiding zoeken in de vorm van andere vrouwen helpt niet

Je bent verdrietig en wil een leegte in je hart vullen, begrijpelijk. Ervaring leert echter dat dit niet the way to go is. Het is zelfs een heel slecht coping-mechanism. Wanneer je nog steeds om iemand geeft en je hebt seks met een ander om haar te vergeten, zul je je naderhand alleen maar slechter voelen. Wat wel kan helpen is ander contact, in de vorm van een goed gesprek over je gevoelens. Vrouwelijke vrienden zijn hier vaak experts in, maar ook je beste vriend zal hier open voor staan. Hij is tenslotte je maat.

je ex vriendin vergeten over iemand heen komen

4. Onthoud dat je emoties legitiem zijn

Misschien kende je elkaar pas heel kort, misschien ook al wel wat langer. Het maakt niet uit. Soms kun je een diepere band met iemand voelen in een week dan met een ander in een jaar. Misschien heb je de neiging om te denken: ‘we hebben nooit echt iets gehad, dus daarom zijn mijn gevoelens incorrect of overdreven.’ Dit is niet waar. Accepteer dat je gevoelens echt zijn en dat je je niet aanstelt. Het mag even pijn doen, ook al is het nooit echt wat geworden tussen jullie.

5. Laat je emotie eruit

Stap 1 is het accepteren van je emoties. Stap 2: nu moeten ze eruit. Geef jezelf wat tijd om verdrietig te zijn. Krop je gevoelens vooral niet op, dat zorgt op den duur alleen maar voor meer pijn. Zie het als een rouwproces. Het is goed om nu verdrietig te zijn over een verlies, zodat je daarna weer verder kunt met je leven. Dit is de beste manier om over haar heen te komen.

Tenslotte is er geen perfecte manier om over iemand heen te komen. Iedereen heeft z’n eigen proces, dat is prima. Soms duurt het wat langer, dat is ook geen probleem. Weet wel dat je er altijd bovenop komt, ook al zal dat in het begin niet zo voelen.