De verleiding

In de slechts 46 minuten durende filmkomedie van Netflix kom je er al snel achter dat Jezus homoseksueel is. Niet gek dus, dat er zo veel commentaar op is vanuit christelijke hoek. In de film viert Jezus zijn dertigste verjaardag met zijn familie. Als speciale gast neemt hij zijn echtgenoot, die zijn familie nog niet kent, mee. Deze ‘vriend’ is niet zo Godlievend als de familie – en God, zijn vader – zou willen.

Offline/online in Brazilië

Een Braziliaanse rechter besloot afgelopen donderdag dat de film offline moet gaan in Brazilië. Een dag later besloot het hooggerechtshof alweer dat de humor in de film niet de waarden van het christelijke geloof verzwakt. De komedie mocht weer online.

Petitie voor het offline halen

Hierna verscheen er een petitie door Nic Williams, die op het moment door bijna 200.000 mensen ondertekend is. “Het is schokkend om te ontdekken dat Netflix geen respect of achting heeft voor degenen van het christelijk geloof met betrekking tot hun beslissing om de eerste verzoeking van Christus aan hun groeiende catalogus met shows toe te voegen.”, zegt Williams. “Dit is verre van grappig maar ronduit respectloos en een zeer aanstootgevende degradatie van Jezus Christus. Deze bespotting van Jezus moet niet als satire worden beschouwd, maar als een opzettelijke poging om de fundamentele overtuigingen aan te vallen die het christelijk geloof ondersteunen. Het is anti-Christus in elke betekenis van het woord en een directe demonstratie van haat tegen allen die beweren bijbelgelovige christenen te zijn.”

De film is geregisseerd door Rodrigo Van Der Put en Gregório Duvivier speelt Jezus. De film scoort een IMDb score van 4,6, dus zo’n kaskraker zal het niet worden.

Hij is op Netflix Nederland te zien onder de noemer Especial de Natal Porta dos Fundos: A Primera Tentação de Cristo. Deze kerstspecial is zo fout, die moet wel van Porta dos Fundos-comedians zijn. Zoek je nog een nieuwe bingewatch serie? In 2020 verschijnen weer een aantal veelbelovende Netflix Originals.