Nieuwe films op Netflix: een aantal klassiekers

Netflix begint dit nieuwe jaar met veel series. Of het nu nieuwe seizoenen van bestaande series betreft of geheel nieuwe series, er is genoeg keuze om te bingen. Het kan echter zijn dat jij al helemaal aan het opgaan bent in één van je favorieten. Voor een bankavondje verkies jij wellicht een film boven de zoveelste aflevering van je serie. In dat geval heb je geluk. Netflix heeft namelijk veel vette films toegevoegd aan haar assortiment. Dit zijn vijf films die op je ‘to-watch’ lijst niet mogen ontbreken.

The Bourne Identity

We moeten er meteen bij zeggen dat je The Bourne Identity niet aan kan zetten en vervolgens niet ook de twee vervolgen, The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum te kijken. Gelukkig staan deze ook op Netflix. In de trilogie speelt Matt Damon de hoofdrol. Zijn personage wordt aan het begin van de eerste film met geheugenverlies en zwaar gewond uit de zee gevist. Door het gat in zijn geheugen weet hij niet wie hij is. Wat hij al wel gauw doorkrijgt is dat hij wordt opgejaagd. Een kat-en-muisspel tussen de ex-spion en zijn belagers voert de kijker vervolgens door Europa. Spannend, tijdloos en een must-see voor elke liefhebber van actie- en achtervolgingsfilms.

Unbroken

Sommige films hebben een plot dat je bestempelt als ongeloofwaardig, totdat je er achter komt dat ze zijn gebaseerd op waargebeurde feiten. Dit is ook het geval bij Unbroken. Onder regie van Angelina Jolie gaat de film over Louis Zamperini. Zijn veelbewogen leven was verweven met de Tweede Wereldoorlog. Louis was een Olympisch atleet, drenkeling, gevangene en soldaat. De film toont hoe zijn Olympische carrière zich ontwikkelt, hoe hij 47 dagen op een vlot door moet brengen en hoe hij wordt gevangen genomen en in een Japans gevangeniskamp wordt gestopt. In de inspirerende film staat vergeving en doorzettingsvermogen centraal.

The Da Vinci Code

Het kan haast niet anders of je hebt er ooit wel van gehoord: deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown. De controversie over het onderwerp van het boek heeft de gemoederen veel beziggehouden. Desondanks (of misschien juist vanwege die controversie) zijn het boek en de film een groot succes geweest. Tom Hanks speelt professor Robert Langdon die wordt benaderd door de kleindochter van een vermoorde museumbewaarder. Haar opa blijkt aanwijzingen te hebben achtergelaten die de twee meevoeren op een gevaarlijke zoektocht naar de waarheid. Ook het tweede deel, Angels & Demons, kun je op Netflix vinden. Daar staat overigens ook The Post met Tom Hanks.

Salt

Deze film is niet de enige van Angelina Jolie die sinds kort op Netflix te zien is (Unbroken regisseerde zij, en ook in The Tourist schittert deze femme fetale). Het is wel degene waarin ze het meest schittert, en dan voornamelijk in de heftige actiescènes. Jolie speelt Evelyn Salt, een CIA-agente die de opdracht krijgt een Rus te ondervragen. De man meent dat er zich een Russische infiltrant onder de CIA bevindt. Wanneer hij er bovendien haar naam aan koppelt lijkt Salt slachtoffer te zijn van een val. Wie kan zij nog te vertrouwen? Om de waarheid te achterhalen slaat ze op de vlucht.

The Shawshank Redemption

Deze film wordt ook wel de beste film ooit genoemd. In de Top 250 van IMDb staat hij dus ook op de eerste plek. In de film uit 1994 staan gevangenen centraal in de Shawshank gevangenis. De film gaat over corrupte bewakers, ontsnappingspogingen en het recht van de sterkte. Tegelijkertijd is de film er één over broederschap, hoop en strijden tegen onrecht. Shawshank Redemption, met onder andere Morgan Freeman, is een klassieker die je tenminste één keer gezien moet hebben.