Nieuw op Netflix in week #49

Ook deze week laat Netflix ons niet in de steek. Mocht jij in de drukke maand nog ruimte over hebben, zet dan vooral één van deze drie nieuwkomers aan. De streaming gigant begint december namelijk goed door drie waargebeurde verhalen uit te brengen. Drie verschillende, maar cruciale momenten uit de geschiedenis van Amerika staan hierin centraal.

Shelby American

Deze documentaire schetst het veelbewogen leven van de Amerikaan Carroll Shelby. Hij klom op tot succesvol coureur en werd vervolgens ondernemer. In zijn gloriedagen werd Shelby gezien als één van de beste coureurs ter wereld. Komt zijn naam je bekend voor? Dat kan kloppen. In de film Le Mans ‘66, waar we eerder over schreven, staat hij namelijk ook centraal. Daar wordt hij vertolkt door Matt Damon. In de film staat Shelby voor een grote uitdaging: hij wil de Le Mans van 1966 winnen van heersend kampioen Ferrari. In Shelby American is er ruimte voor archiefmateriaal en veel interviews, om zo een beeld te schetsen van een held uit de Amerikaanse racegeschiedenis. Vanaf dinsdag 3 december komt Shelby American nieuw op Netflix binnen.  

The Post

Een film over een waargebeurd, grootschalig politiek schandaal moet sterk in zijn schoenen staan. The Post doet dat zeker. Steven Spielberg regisseerde deze film, waarin Meryl Streep en Tom Hanks de hoofdrollen vertolken. In The Post worden vertrouwelijke overheidsdocumenten gedeeld met kranten. De documenten brengen een schandaal aan het licht over de vroegere Vietnamoorlog. De redacteuren van de kranten – onder andere gespeeld door Streep en Hanks – moeten bedenken wat ze met de informatie willen doen en of ze bereid zijn de gevolgen te dragen. Vanaf woensdag 4 december staat The Post nieuw op Netflix.

The Best of Enemies

In The Best of Enemies staat met Ann Atwater en C.P Ellis een verrassend duo centraal. Twee mensen die meer van elkaar verschillen zijn haast niet in te denken. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in de jaren ‘70. C.P Ellis was leider van de KKK, Ann Atwater was een Afro-Amerikaanse vrouw die opkwam voor betere woningen en rechten voor Afro-Amerikanen en afschaffing van segregatie. Nadat de school van Ann’s dochter afbrandt, moet er een nieuwe plek komen waar de studenten onderwijs kunnen volgen. Ann en C.P worden als gevolg hiervan gedwongen met elkaar te overleggen en samen te werken. Geleidelijk aan komt C.P tot inzien over zijn gedrag en de haatdragende ideologieën van de KKK. Vanaf 5 december kun jij deze film zien, want dan staat hij nieuw op Netflix.