Verkeersboetes in 2020

Natuurlijk is het niet de bedoeling om regels te overtreden. Zodra je dit wel doet, dan kun je binnen een mum van tijd een mooie paarse envelop verwachten. Het is eigenlijk niet heel erg dat er straffen tegenover je fouten staan. Toch is het beter om even twee keer na te denken voordat je het gaspedaal intrapt. Want die verkeersboetes die voor 2020 op de planning staan, houden wij toch liever voor gezien.

De bedragen

Het is echt verstandig om je goed aan je snelheid te houden. Voor 10 kilometer te hard binnen de bebouwde kom betaal je al 72 euro. Elke kilometer die hier nog boven gaat, zal je duur komen te staan. Mocht je het verkeersbord gemist hebben en je rijdt 20 kilometer te hard, dan krijg je een boete van bijna 200 euro. Nog net even het gas intrappen bij oranje? Doe maar niet, je kan beter de rem zoeken. Door rood rijden kost je namelijk 240 euro. Dit bedrag kan je ook gaan aftikken als je met je meisje aan het bellen bent met je mobiel in je hand. Gelukkig wordt handsfree bellen erg toegankelijk gemaakt voor iedereen, dus maak hier ook gebruik van.

Boetes op een rijtje

We hebben al een aantal bedragen gemeld, maar deze verkeersboetes worden ook veel uitgedeeld dus let hier ook goed op. Als je een jaartje netjes rijdt, kun je daar later van op vakantie.

  • Geen gordel – 140 euro
  • Onnodig gebruik maken van de linkerbaan – 140 euro
  • Rechts inhalen – 240 euro
  • Toeteren zonder reden – 390 euro