1. Ga voor een wandeling

Niet elke vrouw vindt dit leuk, maar heb je een sportief type te pakken dan kun je zelfs samen gaan hardlopen. Wellicht is het leuk om dit te doen bij zonsopgang of zonsondergang. Een leuke eerste date, die anders is dan ze gewend is.

2. Kook zelf

In plaats van een etentje buiten de deur kun je ook zelf wat maken. Tuurlijk moet je boodschappen halen en een flesje wijn, echter is dit een schijntje in vergelijking met die peperdure diner rekening.

kookt koken man voornuis keuken alternatief date uiteten

3. Film, zonder de bios

De jeugd noemt dit Netflix and Chill, maar dat is niet precies wat we bij dit punt bedoelen. Maak er wat van en ga niet voor een ordinair avondje. Steek een aantal kaarsjes aan, maak wat popcorn en haal een flesje wijn in huis.

4. Ga naar het asiel

Een hond of kat kopen is sowieso een no-go, wanneer je bedenkt dat er honderden beestjes zitten te wachten op een nieuwe baas. Neem je date mee naar een asiel. Hiermee scoor je punten bij haar en bij de dieren. Het wordt namelijk vaak ontzettend gewaardeerd als je de beestjes aandacht komt geven en wellicht wordt een van jullie wel verliefd (op een puppy).

Man man date goedkoop alternatief

5. Live muziek

Je moet hierbij niet denken aan een concert in de HMH, want dit kost redelijk veel geld. Denk eerder aan een leuke bar bij jullie in de buurt, met locale helden. Natuurlijk moet je wel eerst pijlen of zij er geen moeite mee heeft om bier te drinken uit een plastic bekertje. Bespeel jij zelf een instrument? Dan heb je gelijk een goed en romantisch vervolg van jullie date.

6. Musea

Niet ieder museum is misschien jouw ding, maar ik weet zeker dat er ook tentoonstellingen zijn die jou wel interesseren. Het kijken naar half afgebrokkelde marmeren piepels is inderdaad niet tof, maar wat dacht je van het fotomuseum in Amsterdam (Foam) of het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam? Voor een toegnagskaartje ben je niet veel kwijt en het wordt sowieso een leuke middag samen.

7. Bowlen

Bowlen is leuk en bovenal goedkoop. Heb je zelfs hier geen geld voor, dan kun je altijd dit proberen.

bowlen date goedkope date alternatieven man man

8. Neem haar mee naar een feestje

Een van de beste opties voor de portemonnee: een feestje. Het maakt in principe niet zoveel uit wat voor feestje, because free alcohol, free food, fun, family, so on and so forth with other great F words.

9. Trouwdag

Een wedding date is heel iets anders dan een gewoon feestje. Je kunt namelijk geen kant op, wanneer je haar zat bent. Daarnaast zullen jullie hoogstwaarschijnlijk samen moeten reizen naar de locatie. Belangrijk is dus dat jullie elkaar in ieder geval leuk genoeg vinden om een middag (totdat de bar opengaat) vol te houden. Het beste aan een wedding date is dat alles mooi is, iedereen vrolijk en alles gratis.

eten cake no shame geen schaamte man man voedsel

10. Laat haar betalen

Moet de man anno 2016 nog wel de date betalen? Je bent een moderne man en ziet een vrouw als gelijke, dus waarom niet?