Bamboe wordt de interieur trend van 2020

In het uitgebreide rapport van IKEA over 2019 en 2020 staan genoeg interessante dingen om te vermelden. Zo wordt er gesproken over de winst die de winkelgigant maakte, het marktaandeel van de IKEA en de laatste trends. Eén van de interieur trends van 2020 is bamboe, een materiaal dat we waarschijnlijk nog heel veel gaan zien het aankomende jaar.

Hetzelfde materiaal voor verschillende stijlen

Bamboe is een natuurlijk materiaal dat je op een veelzijdige manier kunt verwerken als onderdeel van je interieur. Doordat we het materiaal associëren met tropische bestemmingen en panda’s, is het een geschikt idee om het te combineren met veel planten, kleur en motieven. Tegelijkertijd hoeft dit niet per se: ook Scandinavische en klassieke interieurs kun je aanvullen met bamboe. Het ligt er in deze gevallen vooral aan op welke manier je het verwerkt. Kleine details, zoals een bijzettafeltje, lamp of kastje gemaakt van bamboe, vallen minder op dan grote kasten of tafels.

bamboe kast

Combineren van bamboe

Waarom zal bamboe, als we de IKEA moeten geloven, zo’n succesjaar beleven? Dat heeft voornamelijk te maken met de veelzijdigheid. Het materiaal valt namelijk niet alleen met elke stijl te combineren, maar ook met veel materialen. In combinatie met zowel donkere kleuren als hele lichte kleuren biedt het ondersteuning aan het interieur. Bovendien is het een natuurlijk materiaal. Dit draagt bij aan natuurlijk karakter van je woonkamer.

Meubels van bamboe, onze selectie:

Redenen genoeg dus om een bamboemeubelstuk aan te schaffen en je interieur een extra boost te geven. Je interieur kun je overigens met makkelijke tips een update geven. Zo wordt jouw woning weer helemaal opgeknapt. Ben jij geïnspireerd geraakt door de interieur trend van 2020? Check dan de onderstaande bamboe items: