Vivir Sin Permiso

In de spannende Spaanse serie Vivir Sin Permiso staat Nemo Bandeira centraal. De inmiddels zestigjarige man is een bewogen personage. Hij staat aan het hoofd van het succesvolle botenbedrijf OpenSea. OpenSea is echter een dekmantel voor een grootschalige drugssmokkel, waarmee hij in de loop van de jaren succesvol is geworden. Zijn gezin bestaat uit een vrouw, hun zoon en dochter en advocaat Mario, die als een zoon voor de familie is en al lange tijd hecht met Nemo samenwerkt. Tot zover lijkt Vivir Sin Permiso op je doorsnee serie over een drugshandel. Dan krijgt Nemo echter de diagnose Alzheimer.

Vivir Sin Permiso

Drugsbaas zoekt een geschikte opvolger

Nu hij Alzheimer heeft, denkt Nemo in rap tempo na over zijn toekomstige opvolger. Eén van zijn biologische kinderen, Mario, of wellicht Lana, zijn dochter uit een andere relatie die niets met hem te maken wil hebben? Het plot van een drugsbaron die met pensioen gaat en een opvolger zoekt, doet denken aan The Gentlemen. We zien ook gelijkenissen met Bloodline, over een duister familiegeheim. Toch heeft Vivir Sin Permiso ook het typisch Spaanse karakter, dat we in meer Spaanse series terugzien.

vivir sin permiso op netflix spaanse serie tip

Succesvolle Spaanse series op Netflix

Met series als La Casa de Papel en Vis-a-Vis is Spanje ongelofelijk succesvol als het aankomt op series. Dit is logisch te verklaren, want er zijn nu eenmaal een flink aantal redenen waarom Spaanse series zo verslavend zijn. Vivir Sin Permiso is echter een stuk onbekender. Desondanks is de serie net zo spannend als de ‘grote namen’. Dat hij spoedig met pensioen gaat betekent voor Nemo namelijk niet dat alles soepeltjes verloopt. Grote drugshandel zorgt immers altijd voor concurrentie. Hij kan dan ook op veel tegenstand rekenen in het fictieve Oeste, waar de serie zich afspeelt. De serie kent inmiddels twee seizoenen. Allebei de seizoenen vind je op Netflix.