Netflix is onmisbaar in deze tijden

Er zijn weinig aspecten die ons zo door de afgelopen maanden heen hebben geholpen als Netflix. Het grote streamingplatform is van alle markten thuis. Een spannende serie (denk aan The Bridge) kan ons zomaar eens een heel weekend aan de buis gekluisterd houden. Tegelijkertijd is het aanbod in belangrijke, informatieve documentaires ook groot. Bovendien komen er steeds weer nieuwe films en series bij. Zo ook in de maand juli. Het is dus niet zo gek dat veel mensen tevreden zijn met Netflix. Maar dit kan wel eens een vervelend gevolg met zich meebrengen.

Positieve reacties op een potentieel duurder abonnement

Onderzoek van Coewen & Co laat zien hoeveel gebruikers tevreden zijn over de service. Wat blijkt? In december 2019 gaf iets minder dan de helft (47%) aan bereid te zijn om eventueel meer voor Netflix te gaan betalen. Recente resultaten uit mei wijzen uit dat dit percentage inmiddels is gegroeid. Nu zou maar liefst 55% van de gebruikers meer willen betalen voor hun series en films. Dit kan natuurlijk betekenen dat een abonnement echt meer zal gaan kosten. Het blijft hierbij de vraag hoeveel duurder dit abonnement zal kosten en of Netflix hier inderdaad voor gaat kiezen.

Netflix

Reden voor het hoge percentage

Waarom er meer mensen positiever staan tegenover een duurder abonnement blijft de vraag. De kans is echter groot dat dit te maken heeft met de afgelopen maanden. Door meer vrije tijd zijn mensen waarschijnlijk vaker gebruik gaan maken van het brede Netflix aanbod. De waardering voor het aanbod en de service is hierdoor hoogstwaarschijnlijk gestegen.

Netflix blijft aanbod én bereik uitbreiden

Netflix blijft inmiddels hard aan de weg timmeren. Zo vertelden we je onlangs al dat het bedrijf een eerste bioscoop heeft opgekocht. Het gaat hier om het historische Egyptian Theatre in Hollywood. De zaken lijken er dus goed voor te staan. Gelukkig maar, want er zijn inmiddels een hoop razend spannende en ijzersterke Netflix Originals uitgebracht. Stuk voor stuk series waarvan we niet kunnen wachten op de vervolgseizoenen.