Egyptian Theatre wordt de eerste Netflix bioscoop

Netflix blijft haar eigen repertoire én invloed uitbreiden. Als je het dacht dat de streaming-gigant de concurrentie niet aankan, heb je het mis. Integendeel: Netflix kocht recent het Egyptian Theatre in Hollywood. Het zal de eerste Netflix bioscoop zijn. Het gebouw zal eerst moeten worden gerenoveerd, maar dat is niet zo verrassend. Het Egyptian Theatre is namelijk niet zomaar een bioscoop.

Theater met een rijke geschiedenis

De Netflix bioscoop is niet ‘zomaar’ een bioscoop. Het Egyptian Theatre komt namelijk uit 1922. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn er qua inrichting en ontwerp veel elementen van de Egyptische Oudheid terug te vinden. Zo zijn er hiërogliefen en Egyptische schilderen te bekennen. Die fascinatie komt waarschijnlijk voort uit de expedities die in 1922 plaatsvonden, op zoek naar de tombe van Toetanchamon. In 1922 was in het Egyptian Theatre de eerste film-première ooit. Dit was voor de film Robin Hood. 

Netflix bioscoop

Het Egyptian Theatre gaat voor verbinding en vermaak zorgen

Met deze nieuwe aanwinst heeft Netflix een bioscoop met een rijk karakter en lange geschiedenis in bezit. Het is nog niet precies bekend wat er voor repertoire te zien zal zijn. Wel heeft de baas van Netflix al aangegeven dat ze willen nadenken over manieren om zowel filmliefhebbers als de plaatselijke community bij het Egytian Theatre te betrekken.

Oscar-waardige films en series in de Netflix bioscoop

Door de jaren heen heeft Netflix niet veel Oscars en andere prestigieuze prijzen gewonnen. Eén van de uitzonderingen is Marriage Story, dat afgelopen jaar enorm werd gewaardeerd. Nu Hollywood één Netflix bioscoop rijker is, is het maar de vraag hoeveel er nog zullen volgen. Op die manier kunnen we onze lievelingsfilms (en misschien zelfs wel series) bewonderen op het witte doek. Tot het zover is moeten we het doen met onze eigen bioscopen. Gelukkig zijn er de komende tijd genoeg vette nieuwe én klassieke bioscoopfilms te zien.