Nieuw op Netflix in juli 2020

Juli wordt een ontzettend drukke maand op Netflix. Wat voor onze betaalde abonnees – en iedereen die meekijkt op andermans account –  alleen maar goed nieuws betekent. Vooral in het begin van de maand worden er hele vette nieuwe films en serie online gegooid.

Gladiator

Als je Gladiator nog nooit gezien hebt, dan gaat er iets niet goed. Mocht dat het geval zijn, weet je wat er in juli te doen staat. Om je geheugen even op te frissen – of als je helemaal een groentje bent – leggen we het plot even kort uit. Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de zelfingenomen troonopvolger van Marcus Aurelius. Als hij uitgeput hun lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem verkopen als gladiator. Maximus wil nog maar één ding, wraak nemen op de keizer die zijn leven heeft verpest. Vanaf 1 juli kan het bloedvergieten beginnen. De film was goed voor 5 Oscars, waaronder beste film én acteur.

(IMDb: 8.5)

 

Catch me if you can

Steven Spielburg’s Catch me if you can uit 2002 is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het speelt zich af in de jaren ‘50 en ‘60. De ouders van Frank Abagnale Jr. (Leonadro Dicaprio) gaan scheiden, waardoor hij de wereld gaat verkennen. Hij doet zich voor als co-piloot zodat hij gratis kan reizen met het vliegtuig en in kan checken bij hotels. Als de politie (onder andere Tom Hanks) op de hoogte komt van zijn snode plannetjes gooit hij het roer om en doet hij zich voor als dokter met een vals diploma. In dat ziekenhuis komt hij een meisje tegen op wie hij verliefd wordt. Frank wilt met haar trouwen, maar de FBI steekt daar een stokje voor en probeert hem te pakken. Abagnale ontsnapt en zegt tegen zijn verloofde dat zij hem moet opwachten op het vliegveld. Maar zijn verloofde heeft de FBI heeft gewaarschuwd, die ‘m daar staan op te wachten. Wat het kat-en-muisspel naar een nieuw niveau brengt. Hoe het afloopt moet je zelf vanaf 1 juli maar ondervinden.

(IMDb: 8.1)

 

Patriots Day

Patriots Day vertelt het verhaal van de bomaanslagen op de marathon van Boston op 15 april 2013. Na de aanslag neemt de angst en onzekerheid bij de bevolking toe. Terwijl de stad in rouw is en de slachtoffers probeert te hulp te schieten, begint de politie een race tegen de klok om de voortvluchtige daders zo snel mogelijk in de kraag te vatten. Een klopjacht gaat van start om mogelijke verdere aanslagen te voorkomen. De film met in de hoofdrol Mark Wahlberg staat vanaf 12 juli op Netflix.

(IMDb: 7.4)

 

Queen of the South (seizoen 3 en 4)

Queen of the South gaat over de arme vrouw Teresa Mendoza, die hard moet werken om haar geld te verdienen. Ze wordt stapelverliefd op ene Güero, ondanks het feit dat hij een drugsdealer blijkt te zijn. We komen erachter dat zij zelf ook niet vies is van een drugsdealtje hier en daar. Al snel groeit ze uit tot een van de grootse drugsbaronnen van haar tijd. Wat er voor zorgt dat ze het doelwit is van rivalen in die gewelddadige wereld. Met deze twee seizoenen is het verhaal nog lang niet uit, aangezien er zelf al een vijfde seizoen besteld is. Vanaf 1 juli is zowel seizoen 3 als 4 te zien op de streamingdienst.

(IMBd: 7.9)

 

Insidious: Chapter 3

Natuurlijk zijn ze de horrorfans niet vergeten. In de horror-scène wordt Insidious vaak de hemel in geprezen. Deze derde installatie is een prequel van de eerste twee films en toont aan hoe het allemaal begon. Het speelt zich dus af voordat de Lambert familie werd geterroriseerd door allerlei paranormale activiteiten. in Chapter 3 zien we Quinn, zij wordt lastiggevallen door kwaadaardige entiteiten. Haar vader Sean schakelt daardoor de hulp van medium Elise Rainier in om het te laten stoppen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Vanaf 1 juli kan je een spookachtig horror-avondje gaan inplannen.

(IMDb: 6.1)