Queen of the South gaat over Mexicaanse onderwereld

Queen of the South toont ons de lange weg die Teresa Menedoza moet afleggen om de grootste te worden in een ondergronds drugscircuit. Haar personage wordt verliefd op een drugsdealer. Al gauw wordt er hierdoor jacht op haar gemaakt. Ze weet immers teveel en is hierdoor een gevaar voor het kartel geworden. Constant op de vlucht duurt het niet lang voordat ze vast komt te zitten. Waar is ze veilig en waar kan ze nog naartoe? Teresa realiseert zich dat ze niet kan ontsnappen aan het drugscircuit. Er is maar één manier om te overleven en dat is door de grootste te worden in het vak.

Queen of the South

Vrouwen aan de macht

De serie heeft een originele invalshoek. Normaal zijn het namelijk vooral mannen die de leiding hebben over grote drugsorganisaties. Toch is de serie niet helemaal origineel. Het is namelijk gebaseerd op het Spaanse La Reina del Sur. Er zijn dan ook veel gelijkenissen te vinden tussen beide series. Waar La Reina del Sur een typisch Spaans karakter heeft, zien we echter wel veel Amerikaanse invloeden terug in Queen of the South. Wat de series gemeen hebben is de nadruk op vrouwelijke, sterke personages en veel intrige. Het is namelijk niet gemakkelijk om de sterkste te zijn in het vak, laat staan om dat te blijven.

Netflix series over drugshandel

Tot op heden zijn er al vier seizoenen van Queen of the South uitgekomen. Van het vijfde seizoen moesten de opnames worden gestaakt vanwege het coronavirus. Genoeg tijd dus om een inhaalslag te maken op de serie. De eerste twee seizoenen van de serie kun je nu bekijken op Netflix. Heb jij Queen of the South al gezien of lijkt het plot je niets, maar hou je verder wel van het genre? Geef dan Ozark een kans. Van de serie is het derde seizoen recent verschenen.