La Casa de Papel cast in andere films en series

Het moge duidelijk zijn: we zijn allemaal fan van La Casa de Papel. Ook het vierde seizoen wist (of weet, afhankelijk van hoe ver je bent met de nieuwe afleveringen) ons weer te vermaken en bezig te houden. Heb jij het seizoen uit, maar kan je nog geen genoeg krijgen van de cast van de serie? Dan is het goed om te weten dat er nog veel andere series en films zijn waarin je ze terug kan zien. Dat maakt het wachten op La Casa de Papel seizoen 5 meteen een stuk dragelijker.

Élite

In deze serie zien we maar liefst drie bekende gezichten terug. De vertolkers van Denver, Rio en de aantrekkelijke Alison Parker zijn allemaal terug te zien in de serie. Afhankelijk van het personage zijn ze één of meerdere seizoenen te zien. Élite draait om een exclusieve school, waar intrige, lust en moord vaker wel dan niet de boventoon voeren. Wanneer drie arme studenten een beurs krijgen om mee te draaien op te school, betekent dit de dood van één van de leerlingen. Maar wie? En belangrijker nog: wie is de dader? Inmiddels heeft de serie al drie seizoenen en is het een groot succes.

Vis-a-Vis

In deze gevangenisserie zijn de actrices die Nairobi en Alicia Sierra spelen allebei te zien. Waar ze in La Casa de Papel recht tegenover elkaar staan, zijn ze in Vis-a-Vis allebei gevangenen van een vrouwengevangenis. Daar moet men vechten om te overleven. Het vierde seizoen van de serie staat ook al op Netflix en is net een tandje heftiger dan Orange is the New Black.

Gun City

De acteurs die Denver en Moskou spelen deden het blijkbaar goed als vader en zoon. In Gun City spelen zij namelijk wederom de rol van vader en zoon. De setting van de film is wel erg anders. Het is namelijk een gangsterfilm die zich afspeelt in de jaren ’20 van Barcelona. De film staat op Netflix en is daarmee niet de enige. Er staan namelijk genoeg vette gangsterfilms op Netflix.

 

El Silencio del Pantano

De acteur die de beruchte Berlin speelt, speelt de hoofdrol in deze thriller. Hij speelt een schrijver van thrillerboeken. Dat klinkt wellicht niet zo spannend, maar hij baseert zijn boeken op zijn eigen belevenissen als seriemoordenaar. Wat dat betreft lijkt het personage dat de acteur gaat spelen dus erg veel op zijn rol als Berlin.

 

Mirage

In deze film is Álvaro Morte, de acteur achter de Professor, te zien. Hij speelt een man die samen met zijn vrouw en dochter hun intrede doen in een nieuw huis. Al gauw blijkt dat er bovennatuurlijke dingen gebeuren in het huis. Tijdens een storm keert zijn vrouw 25 jaar terug in de tijd om een moord op te lossen, terwijl David en zijn dochter in een alternatieve realiteit terechtkomen. Niet bepaald La Casa de Papel, maar zeker een aanrader als je van science-fiction films houdt.