La Reina del Sur is een nieuwe Spaanse top serie

Op Netflix barst het van de Spaanse series waar we al seizoenen lang van genieten. La Casa de Papel komt binnenkort met een vierde seizoen én een documentaire, en van Elite kunnen we ook een derde seizoen verwachten. Nu kunnen we La Reina del Sur aan het rijtje toevoegen. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 2011. Nu is de serie na 8 jaar weer terug. Het verhaal speelt zich af in de onderwereld van Zuid-Spanje, waar het draait om drugshandel, ontvoeringen en executies. Qua thematiek zijn er ook veel soortgelijke series te vinden op Netflix. Onder andere seizoen 2 van Narcos: Mexico is te vinden op de streaming service. De serie is dus in goed gezelschap op Netflix. Maar waar gaat de serie precies over?

La Reina del Sur

Koningin van het Spaanse zuiden

La Reina del Sur is Spaans voor ‘koningin van het zuiden’. Je denkt hierbij wellicht aan een show over royals en koningshuizen, maar niets is minder waar. De keiharde drugswereld van Zuid-Spanje staat namelijk centraal in de serie. Hoofdpersoon Teresa Mendoza is een jonge, Mexicaanse vrouw. Zij weet zich op te werken tot machtige, Zuid-Spaanse drugssmokkelaar. Ze wordt verliefd op een piloot die banden onderhoudt met een Mexicaans kartel. Wanneer een klus helemaal verkeerd afloopt, moet ze vluchten. Uiteindelijk besluit Teresa haar eigen organisatie binnen het drugscircuit op te richten. Het duurt niet lang voordat ze vele vijanden krijgt.

Comeback na acht jaar

Aan het begin van het tweede seizoen leeft Teresa een teruggetrokken bestaan, samen met haar dochter. Wanneer deze dochter wordt ontvoerd, is Teresa gedwongen om terug te keren naar haar verleden. Ze doet er alles aan om haar weer terug te krijgen. Dit staat, afgaande op de trailer, garant voor vette actiescènes en een listig kat-en-muisspel waarin ze niet weet wie er wel en niet te vertrouwen is. Alleen het tweede seizoen van La Reina del Sur staat op Netflix. Dit komt waarschijnlijk doordat het tweede seizoen acht jaar na het eerste seizoen is gemaakt. Spaanse fans zijn dus extreem enthousiast over de terugkeer van deze serie, wij moeten het doen met enkel de reboot. Die bestaat overigens wel uit 60 (!) afleveringen. Bovendien geeft IMDb de serie het cijfer 8. De moeite waard dus.