Margarita cocktails

Volgens verhalen werd de klassieke margarita ooit uitgevonden om op een nette manier tequila te drinken. Niet meer dat zout van je hand op likken, je shotje achterover slaan en op een citroenschijfje bijten dus, maar echt genieten van een heerlijk drankje. De basisingrediënten van een margarita cocktail blijven tequila, limoen of citroen, en zout. Toch zijn er veel varianten op het drankje gemaakt. Dit zijn vier voorbeelden die bewijzen dat margarita cocktails heerlijk zijn.

1. Klassieke margarita

Ingrediënten:

  • Patrón Silver tequila
  • Patrón Citrongé Orange (of Triple Sec)
  • citroensap
  • suikersiroop
  • limoenschijfje
  • ijs
  • zout

cocktail tequila

Bestel je een klassieke margarita, dan krijg je deze uitvoering. Om hem zelf te maken, maak je eerst de rand van je glas nat met limoensap. Vervolgens druk je het glas met de natte rand in een laagje zout. Mix vervolgens de tequila, triple sec, suikersiroop en het citroensap met elkaar in een shaker. Voeg ijs toe, schudt de shaker en serveer in een glas. Gebruik een limoenschijfje om de cocktail helemaal af te maken.

2. Japanse Lychee Margarita

Ingrediënten:

  • Patron Silver tequila
  • Feh Lychee likeur
  • Umeshu
  • Cointreau
  • suikersiroop
  • limoensap

cocktail tequila

Het experimenteren met ingrediënten zorgen voor verrassende margarita’s. In deze cocktail is Feh Lychee likeur verwerkt, een lichte, zoete drank. Ook is er Umeshu te vinden in de margarita. Umeshu wordt gemaakt door ume-vruchten (een soort kleine, Japanse pruimen) in likeur te stampen wanneer ze nog groen en onrijp zijn. Dit wordt gecombineerd met suiker, voor een zoetzure smaak, die perfect past in de margarita. Verder vinden we de basisingrediënten van een margarita: tequila en limoen(sap). Voeg het geheel toe aan een shaker, schud en schenk dit vervolgens in een glas met veel ijs.

3. Hachiko

Ingrediënten:

  • Patron Anejo
  • Cointreau Blood Orange
  • Umeboshi
  • Limoensap

tequila cocktail

Voor deze cocktail is gebruik gemaakt van Patron Anejo: een tequila met een smaak waarin eikenhout, vanille, rozijnen en honing terugkomen. In de afdronk zijn karamel en rokerige elementen te onderscheiden. Combineer deze tequila met de Cointreau en de Umeboshi. Umeboshi zijn ingezouten ume vruchten en zijn dus een goede vervanging voor een zoutrandje. Ook bij deze cocktail zien we dus Japanse elementen terug. Mix de ingrediënten met elkaar en voeg toe aan een glas met ijs. Gebruik één umeboshi-vrucht als garnering.

4. Frosé Margarita

Ingrediënten:

  • Patron Silver
  • Belsazar Rose Vermouth
  • Waldorf Cordial
  • Peychaud

margarita cocktail

Op een écht warme dag is er niets zo lekker als een frozen margarita. De ingrediënten giet je bij het maken van deze zomerse variant in de blender, samen met veel ijsblokjes. Zorg dat ze goed zijn gecrushd, voor een slush-puppy-effect. Bij de frosé margarita bestaan de ingrediënten, naast de tequila, uit Belsazar rosé vermouth, Waldorf Cordial en Peychaud (een kruidenbitter met veel aroma). De cocktail is hiermee overduidelijk één van de cocktails voor de warme zomerdagen.