The Green Mile op Netflix

De film die we je graag willen aanraden is The Green Mile (IMDb: 8.6) De film werd in 1999 geregisseerd door Frank Darabont, die bekend is van meerdere gevangenisfilms als Shawshank Redemption en The Mist. Daarnaast heeft hij gezorgd voor meerdere seizoenen van The Walking Dead. Het gaat hier dus om een goede regisseur en dat is te zien aan deze film. Bovendien zitten er veelbelovende acteurs in de cast: Tom Hanks, Sam Rockwell en Michael Clarke Duncan onder andere. Het verhaal is gebaseerd op een boek van schrijver Stephen King.

Waar gaat deze gevanisfilm over?

The Green Mile is niet voor niks onze Netflix film tip, de film is spannend en biedt de kijker een nieuw perspectief over het gevangenisleven. Cipier Paul Edgecomb kijkt vanuit het bejaardentehuis terug op zijn tijd als hoofdbewaker van de ‘dodengang’, maar hij denkt vooral terug aan één persoon. Dat is gevangene John Coffey, een afro-Amerikaanse crimineel die wordt beschuldigd van moord en verkrachting van twee meisjes. Coffey is geen normale gevangene op de dodengang, want hij heeft magische krachten waarmee hij mensen (en dieren) kan genezen.

beste gevangenisfilms

Een hartverscheurende gevangenisfilm

Dat klinkt dus niet als een doorsnee bajesfilm, of wel? Als er een nieuwe bewaker aan het roer komt te staan op de dodengang, krijgen hoofdcipier Edgecomb en veroordeelde crimineel Coffey een speciale band. Alleen, de dodengang is geen lolletje en die sterke band staat daardoor op het spel. Het einde van The Green Mile is hartverscheurend en het is dan ook heel normaal dat het einde voor de nodige traantjes zorgt. Als je van gevangenisfilms houdt, lees dan eens ons artikel over de beste 10 gevangenisfilms ooit gemaakt.

The Green mile