Het plot van de Nederlandse misdaadserie

De serie focust op de forensisch psychiater Fokke Augustunis, die vanwege een burn-out met moet verlof thuisblijven. Hij is vervreemd van zijn vader, maar als deze man overlijdt krijgt hij plotseling diens boerderij. Fokke besluit te verhuizen naar het Groningse platteland, samen met zijn vrouw Machteld en drie kinderen. Als hij daar aankomt blijkt dat de boerderij eigenlijk een wietplantage is, genaamd Hollands Hoop. Deze plantage is dan weer onderdeel van een groter drugsimperium. Fokke raakt vervolgens verzeild in deze wereld en verliest steeds meer zijn ethisch besef.

 

Cast en regie

Hollands Hoop is geregisseerd door Dana Nechuschtan en het scenario komt van Franky Ribbens, J.P. Luijsterburg verzorgt de montage terwijl de muziek afkomstig is van Steve Willaert. Verder bestaat de cast uit Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin, Peter Paul Muller, Hadewych Minis, Nikola Đuričko, Cynthia Abma, Gaite Jansen en Chris Zegers.

Interactieve website en trailer van Hollands Hoop

Een van de unieke dingen aan Hollands Hoop is de interactieve website: hollandshoop.ntr.nl. Hier kan je de boerderij van Fokke en zijn familie aanschouwen. In 2018 werd deze site bekroond met de Zilveren Lovie Award.

Check hieronder de trailer van het eerste seizoen:

De misdaadserie werd uitgezonden op NPO 2 in 2014 en 2017 (de eerste twee seizoenen), terwijl het derde seizoen in 2020 van start ging op NPO 3. Je kijkt alle afleveringen terug via NPO Plus.

Nog een misdaadserie?

Overigens op zoek naar nog meer misdaadseries? Dan staat de Nederlandse misdaadserie Sleepers vanaf 8 december op Videoland. Daarnaast is het tweede seizoen van Snabba Cash ook een aanrader. Tot slot zijn dit volgens IMDB de 5 beste gevangenisseries op Netflix ooit