Wat zijn de beste gevangenisseries op Netflix volgens IMDb?

Op IMDb is alles te vinden over films en series en dus ook wat zowel de normale kijkers als experts van een bepaalde serie vinden. En zo ook gevangenisseries. Deze vijf series gaan over mensen die achter slot en grendel terecht komen. Van een Koreaans drama tot een documentaire die het probleem laat zien van het Amerikaanse rechtssysteem. Je zult in ieder geval weer genoeg kijkvoer hebben.

 

1. Prison Playbook

Deze Koreaanse dramaserie wordt het best gewaardeerd op IMDb als het gaat om gevangenisseries. De serie gaat over baseballspeler Kim Je-hyeok, die slechts een paar dagen voordat hij naar de Verenigde Staten vertrekt om bij de Boston Red Sox te spelen, opgepakt wordt. Hij krijgt een gevangenisstraf voor het verdedigen van zijn zusje wanneer zij lastiggevallen wordt. De serie bevat veel zwarte humor, dus wie daarvan houdt, zal zeker kunnen lachen. Ondanks dat het maar één seizoen heeft, scoort Prison Playbook een 8,5 op IMDb. 

 

2. TIME: The Kalief Browder Story

De documentaire TIME: The Kalief Browder Story gaat over de 16-jarige Kalief Browder, die drie jaar vastzat zonder dat hij veroordeeld was voor iets. In die drie jaar zat hij in totaal zeventien maanden een isoleercel. In zes afleveringen wordt zijn heftige verhaal van begin tot einde verteld. De serie wordt met een 8,4 gewaardeerd op IMDb.

 

3. Vis a Vis

In de Spaanse drama thrillerserie Vis a Vis wordt Macarena Ferreiro achter slot en grendel gezet. Macarena had een relatie met haar baas, die haar overtuigde om geld te verduisteren. Tijdens de zaak komt ze al in de gevangenis terecht met een hoge borg. Macarena leert al snel dat ze moet veranderen als ze haar tijd in de gevangenis wil overleven. De afleveringen van de eerste twee seizoen zijn maar liefst 75 minuten. De score van Vis a Vis op IMDb is een 8,2.

 

4. Orange is the New Black

Orange is the New Black heb je vast al wel eens van gehoord. Deze serie is zelfs te vinden in de top 100 met de beste series van de 21e eeuw. Piper Chapman wordt veroordeeld voor het smokkelen van drugsgeld voor haar ex-vriendin, een misdaad die ze tien jaar geleden pleegde. Nu moet ze daar alsnog voor boeten ondanks dat ze haar leven gebeterd heeft. Het resultaat is deze hilarische serie. Orange is the New Black scoort een 8,1 op IMDb.

 

5. Irmandade (Brotherhood)

Deze Braziliaanse misdaadserie gaat over advocaat Christina, die erachter komt dat haar broer Edson vast zit en de leider is van een criminele bende. De politie dwingt Christina om te infiltreren en informatie aan hen te geven over haar broer. Het blijkt een gevaarlijke missie te zijn. Irmandade krijgt gemiddeld een 7,5 van kijkers en experts op IMDb.