Waar gaat de serie Snabba Cash over?

Voordat we het over Snabba Cash seizoen 2 gaan hebben, eerst een terugblik. Snabba Cash is een van de spannende Scandinavische series op Netflix. De titel (in het Engels ‘Easy Money’) is gebaseerd op de boeken van Jens Lapidus. Zo’n 10 jaar geleden werd het eerste boek verfilmd, deze film werd zo goed ontvangen dat er twee volgden. Uiteindelijk is er nu dus ook een serie ontstaan die zich 10 jaar na de gebeurtenissen van de film afspeelt.

 

Het gaat over een vastbesloten ondernemer genaamd Leya. Zij woont in een achterbuurt van Stockholm en wil daar verandering in brengen. Ze heeft een programma ontwikkeld, maar heeft 2 miljoen nodig om het bedrijf op te zetten. Dit leent ze van haar zwager Ravy, die zijn geld verdient als dealer. Dan hebben we Salim. Hij werkt als rechterhand van Ravy, maar krijgt last van zijn geweten. Het liefste neemt hij afscheid van zijn criminele vrienden, maar helaas gaat dit niet zo makkelijk. Als laatste hebben we de 15-jarige Tim, die in de wereld van Ravy wordt gezogen. De drie levens worden al snel in elkaar verstrengeld.

Vanaf wanneer is Snabba Cash seizoen 2 te zien?

Het eerste seizoen heeft 6 afleveringen van elk ongeveer 40 minuten. Van IMDb krijgt de serie 7,6/10 sterren. Door de spanning zit je er al gelijk in en leef je helemaal mee met de hoofdpersonages. Gelukkig komt Snabba Cash seizoen 2 al volgende week op Netflix, op 22 september 2022 om precies te zijn. Voor die tijd kan je in ieder geval nog een keer de trailer kijken (YouTube):