Ferrari presteert steeds slechter dit seizoen

De afgelopen weken is het Formule 1-team van Ferrari veel in het nieuws door pech rondom en tijdens de races. Zo had Ferrari eind juli al een blunder gemaakt door met de verkeerde banden te racen. Dan zou je denken dat Ferrari de volgende Grand Prix wel weer meer focus rond de banden zou hebben, maar in Zandvoort ging het ook al mis. Niet door de verkeerde banden, maar omdat zij één band te weinig hadden klaargelegd. Waardoor de pitstop 12,7 seconde duurde. Dan denk je vast dat een F1-monteur bij Ferrari niet dit soort fouten zou mogen maken, vooral gezien het salaris dat zij krijgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Het drukke leven van een monteur bij Ferrari

De pit-crew van elk Formule 1-team is groot, maar dat komt ook omdat iedereen een andere functie heeft. De ene vervangt namelijk kapotte onderdelen of verwisselt de verschillende soorten banden in de Formule 1, terwijl de ander juist de brandstof in de gaten houdt. De lange dagen die ze maken rondom de races, dat is niet niks. Naast dat zij doordeweeks aanwezig zijn bij de trainingen, testen zij ook alle systemen. Maar op een vrijdag zijn zij van zonsopkomst tot zonsondergang aanwezig. De auto in perfecte conditie krijgen voor het weekend, dat is het doel en zij doen daar alles aan. Maar zoals eerder gezegd: naar dit werk worden zij ook betaald.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Wat is het salaris van een Ferrari-monteur?

Hard werken doen de monteurs wel, dat zie je snel genoeg. Niet alleen zijn ze vaak weg van hun huis en families, ook maken zij soms dagen van wel twintig uur. Plezier en passie hebben, dat is zeker nodig voor dit werk. Zeker als je met één foutje al ontslagen kan worden. Jack Plooij onthulde bij Vandaag Inside dat de monteurs bij Ferrari een bedrag van ongeveer 250.000 euro krijgen aan jaarsalaris. Dat is dus zeker lekker cashen! Een mooi salaris, maar niks vergeleken met de salarissen van de Ferrari-coureurs Leclerc en Sainz.