Unieke kerk in de Achterhoek staat te koop

We hebben weer eens iets unieks gevonden op Funda, namelijk deze prachtige kerk in de Achterhoek. De kapel is te vinden in Veldhoek, een buurtschap dat slechts ongeveer 130 inwoners heeft. Omringd door het rustige Gelderse landschap dus, met als dichtstbijzijnde steden Doetinchem en Zutphen. De kerk heeft een woonoppervlak van 130 vierkante meter. Daarnaast heb je ook nog eens een redelijk grote tuin, want het perceel is maar liefst 1.010 vierkante meter.

 

Momenteel is het kerkje nog helemaal intact met interieur, inclusief de kerkzaal. Op de begane grond is ook de zogenaamde consistorie gelegen. Er is al een bouwtekening van hoe het gemaakt kan worden. Die aanpassingen zouden dan vooral vanbinnen gedaan worden, want het is de bedoeling dat de buitenkant zoveel mogelijk hetzelfde blijft. Op de eerste verdieping kunnen twee kamers gemaakt worden, terwijl op de begane grond – in de kerkzaal – plek is voor het woongedeelte.

kerk te koop kerkzaal

Ook is er nog een bijgebouw waarvoor de huidige eigenaar gekozen heeft voor drie functies. Er is ruimte voor een gastenverblijf, een bijkeuken en een garage. Ook kunnen er zonnepanelen op het dak geplaatst worden. Van buiten zijn de gebouwen een roodbruine kleur. Aan de voorkant bevinden zich de grote deuren en ook is er een klein torentje met een klok.

Overigens moet er nog wel meer veranderen dan alleen de aanpassing van het interieur. De kerk heeft namelijk geen centrale verwarming en is niet geïsoleerd. Met een bouwjaar van 1951 en het feit dat er tot nu toe niemand heeft gewoond is dat natuurlijk ook niet heel gek.

Wat is de vraagprijs van de kerk op Funda?

Er staat momenteel een vraagprijs van €225.000 voor de kerk op Funda. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat er ook nog veel moet gebeuren als je hier daadwerkelijk wilt wonen. In de advertentie wordt echter momenteel aangegeven dat het verkocht is onder voorbehoud.

Zie hieronder meer foto’s (bron: Funda).

funda kerkdeuren

extra kamer kapel achterhoek gelderland