Ferarri tegen de andere F1-coureurs

Op dit moment staat Ferrari met twaalf podiums en vier gewonnen wedstrijden op nummer twee in de constructeurs lijst van dit Formule 1-seizoen. Dit is totaal maar 82 punten onder het team van Red Bull Racing. Als we kijken naar de lijst van de coureurs staat Max Verstappen op een duidelijke nummer één. Lekker zeg.

Wat wel opvalt, is dat het gat tussen Sergio Perez (nummer twee) en Charles Leclerc (nummer drie) steeds kleiner wordt. Ook zit Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz (nummer vier) hem op de hielen, net als George Russell (nummer vijf). Het belooft dus nog aardig spannend te worden voor de twee Ferarri-coureurs. Waar gaan zij uiteindelijk eindigen op de lijst aan het einde van dit seizoen?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Wat zijn de salarissen van Charles Leclerc en Carlos Sainz?

De salarissen van de coureurs in de Formule 1 kunnen ontzettend uiteenlopen. Met als groot voorbeeld de zeven-wereldkampioen Hamilton. Hij verdient 40 miljoen dollar per jaar, terwijl aan de andere kant helemaal onder aan de lijst Yuki Tsunoda zo’n 750.000 dollar verdient.

Midden op de lijst staan meerdere coureurs die allemaal 5 miljoen dollar verdienen, denk hierbij aan George Russell, Lando Norris, Pierre Gasly en Esteban Ocon. Natuurlijk heeft elk verschillende regels rondom bonussen binnen hun team dus hier zou best nog een paar ton bij kunnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55)

Ondertussen beginnen we helemaal af te dwalen, dus snel terug naar het onderwerp: het verschil in het salaris van de Ferarri-coureurs. Carlos Sainz verdient per jaar een mooi bedrag van 10 miljoen dollar zonder sponsoren en Charles Leclerc verdient zelf meer dan dat: zo’n 12 miljoen dollar per jaar.

Natuurlijk gaat er volgend seizoen weer geschoven worden binnen de teams. Dit is een lijst met coureurs die nog geen team hebben voor het volgende seizoen.