Red Bull, Mercedes en Ferrari blijven hetzelfde

Een ding staat in ieder geval vast voor volgend seizoen: de teams van Red Bull, Mercedes en Ferrari blijven hetzelfde. Maar daarnaast gaan er wel meerdere veranderingen plaats vinden. Voor nu hebben de overige teams allemaal één coureurs onder contract staan voor het volgend seizoen. Dit betekent dat er nog redelijk wat plekken over zijn en er nog veel heel en weer geschoven kan worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Op zoek naar een nieuwe teamgenoten onder de F1-coureurs

Sinds afgelopen woensdag 24 augustus weten we dat ze bij McLaren een nieuwe coureur zoeken om naast Lando Norris te racen. Daniel Ricciardo voldeed niet aan de verwachtingen van McLaren het afgelopen anderhalve seizoen en heeft bekend gemaakt het team te verlaten aan het einde van 2022. Of Ricciardo blijft racen is nog de vraag. Op dit moment is er geen verder nieuws of hij op zoek is naar en nieuw team of dat hij met pensioen gaat. Wel zijn er geruchten rond gegaan dat Oscar Piastri graag zou willen racen voor McLaren. Maar de vraag is of Piastri zomaar kan wisselen en zijn Alpine contract kan weggooien.

Verder dachten ze bij Alpine de zaken op orde te hebben, maar dit bleek door Piastri niet meer het geval te zijn. Verder staat Kevin Magnussen onder contract bij Haas, met een kans voor Mick Schumacher op contractverlening. Maar mogelijk gaat Haas toch voor een andere naam. Geruchten zeggen namelijk dat Daniel Ricciardo benaderd zou zijn door Haas.

Een vroeg pensioen hoort bij het leven van een F1-coureur

Helaas is dit seizoen wel de laatste ooit voor de Duitse coureur Sbastian Vettel. Hij vertelde op social media dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn familie. De 35-jarige coureur heeft vier wereldkampioenschappen op zijn naam staan, die hij allemaal behaald heeft met Red Bull Racing. Dit waren er zelfs vier op rij: 2010, 2011, 2012 en 2013. Vettel is begonnen in 2007 en zit dus al een mooie vijftien jaar in Formule 1.

Ben je nou benieuwd hoeveel de Formule 1-coureurs verdienen? Check dan de lijst met de salarissen van F1-coureurs.