Wie is de Merijn?

De Nederlandse YouTuber Merijn is steeds bekender aan het worden. Dit komt allemaal dankzij zijn inspirerende video’s waarin hij mensen een lichaamstransformatie laat doorstaan. In een van zijn video’s  kiest hij een heel bijzonder persoon voor een transformatie: niemand minder dan zijn eigen vader Wiel. Hij kampt met overgewicht, onder andere veroorzaakt door de pandemie waardoor hij minder beweging kreeg. Hoog tijd om hier verandering in te brengen dacht Merijn. Met de video wil hij aantonen hoe belangrijk het is om actief te blijven als ouder persoon. De transformatie duurde 12 weken. Op de beelden zien we hoe de 60-jarige man steeds fitter wordt. En dat met slechts 12 weken gezond eten en flink trainen!

 

Dat de appel niet ver van de boom valt, blijkt toch wel uit hoe fanatiek de vader van Merijn is. Hierdoor wordt het extra motiverend voor Merijn om zijn vader verder te pushen. Hij bewijst zo dat iedereen zijn levensstijl kan aanpassen met een duwtje in de goede richting. Naast een lager gewicht en beter in zijn vel zitten, zorgt het er ook voor dat hij zijn pillen voor te hoge bloeddruk kon wegdoen. Hij slikte deze al tien jaar, maar na afloop van zijn transformatie waren ze niet meer nodig. Per aflevering worden er ook andere onderwerpen behandeld. Zo spreekt Merijn met zijn moeder over de veranderingen en moet zijn vader ook cardio gaan doen. Een andere aflevering focust dan weer op het dieet van Wiel om zijn gewicht te verminderen.

De zware training wordt in beeld gebracht in zes verschillende video’s onder de naam 60 & Shredded. Hieronder bekijk je alle afleveringen. Daarna nog niet genoeg gehad van inspirerende transformaties? Lees dan hier hoe Nick Schilder zich transformeerde om op de cover van Men’s Health te staan.

Aflevering 1:

 

Aflevering 2:

 

Aflevering 3:

 

Aflevering 4:

 

Aflevering 5:

 

Aflevering 6: