Nick Schilder staat op de cover van de nieuwe Men’s Health

Volgens de 38-jarige Nick Schilder staat het al een jaar of twaalf op zijn bucketlist en het is hem dan nu eindelijk gelukt. Deze maand staat hij staat met een gespierd lijf op de cover van Men’s Health. In januari vertelde Schilder al over zijn transformatie toen hij te gast was bij BEAU. Zijn vrouw liet eerder ook al in haar column in Flair weten dat hij veertien kilo was afgevallen. Afgelopen woensdag postte hij een foto van de cover op Instagram, die ondertussen al meer dan 15.000 likes heeft. 

 

Hoe is Nick Schilder zo gespierd geworden?

Voordat hij begon met zijn transformatie was Nick Schilder al wel fit, maar alles zat nog verstopt onder een laag vet. Nick was onderhand wel een beetje klaar met zijn eigen smoesjes en besloot dat het tijd was om echt hard aan het werk te gaan. Drie maanden lang sportte hij vijf keer per week. In eerste instantie anderhalf uur, maar toen hij sterker werd nog maar een uur. Dat deed hij onder andere met de hulp van personal trainer Jasper Schmitz. “Hij ziet alles; of ik rijst of aardappels heb gegeten, of ik slecht slaap, of ik qua training te veel van mezelf vraag… Mede dankzij hem ben ik dertien kilo vet afgevallen, heb ik twee kilo spier opgebouwd en haal ik twintig tot dertig procent meer rendement uit dezelfde trainingstijd,” vertelde Schilder aan Men’s Health.

“Je eet als een konijn”

Daarnaast maakte Nick nog een andere grote verandering in zijn leven om fitter te worden: hij werd vegan. Ook in een restaurant bestelde hij dan iets veganistisch, ondanks al het geplaag met opmerkingen als “echte mannen eten vlees” en “je eet als een konijn”. Daar trok Nick zich niets van aan, want hij wilde bewijzen dat je als vegan ook gespierd kunt worden. Dat het hem is gelukt kun je zien aan de prachtige coverfoto: