Nick Schilder ondergaat fysieke transformatie

Nick Schilderwas te gast in het nieuwe programma Lago di Beau. In dit programma ontvangt de presentator twee gasten in Italië. Dit keer waren Nick Schilder en Miljuschka Witzenhausen aan de beurt. In de aflevering genieten de drie van het heerlijke weer in Italië en nemen om de beurt een duik in het zwembad. Dan valt het wel heel erg op dat Nick een enorme fysieke transformatie heeft doorgemaakt. Hij ziet er flink afgetraind uit.

 

Hoe die transformatie dan zo tot stand is gekomen, vertelt Nick ook in het programma. Hij springt namelijk bijna iedere dag het IJsselmeer in met zijn vrienden, zelfs met deze koude dagen. Daarnaast is de zanger flink op zijn voeding gaan letten en daarnaast nog flink gaan sporten. Ja, dan gaat het ook wel heel snel. “Zo’n 70 procent van je gezondheid bestaat uit wat je eet en de rest is het sporten”, vertelt Nick Schilder. Het was nog niet duidelijk waarom de zanger de fysieke transformatie is ondergaan.

Daar kwam afgelopen woensdag verandering in. Nick liet, wederom in een programma, weten vanwaar de transformatie kwam. In BEAU onthult Nick dat hij de cover siert van Men’s Health. In de talkshow wordt laten zien hoe het lichaam van de zanger er nu uitziet, en dat is niet verkeerd. “Je bent ook hier heel erg perfectionistisch in geweest”, reageert Beau van Erven Dorens als hij de foto’s ziet van de bonk spieren die Nick Schilder heeft opgebouwd.

Op de cover van Men’s Health

“Ik heb een hele goede coach gehad, namelijk Jasper Schmitz”, antwoordt Nick Schilder. “Wat misschien leuk is om te vertellen: In 2010 ben ik begonnen met krachttraining. Op de cover staan was echt een bucket list dingetje. Ooit wilde ik het niveau halen, maar ik vond het moeilijk om echt die beweegreden te vinden. Waarom moet ik drie maanden lang Spartaans gaan leven? Ik zat in de zomer te eten met een groep en dat waren best wel alfamannetjes. Ik bestelde alleen maar veganistische dingen. Ik werd compleet belachelijk gemaakt: het is konijnenvoer wat je eet, veganisten zijn altijd magere bleke mannetjes en zien er altijd slecht uit. Een andere gast zei: ik moet wel veel kip eten, want ik doe aan krachttraining. Ik dacht: dat zijn allemaal misvattingen.”

Door deze woorden raakte Nick Schilder alleen maar meer gemotiveerd. Challenge accepted. Zo gezegd, zo gedaan. Hij schittert nu op de cover van de nieuwe druk van Men’s Health. Zie hieronder een beeld van de aflevering:

Nick Schilder transformatie