Alisha Lehmann

We beginnen met misschien wel de populairste voetbalster op dit moment. Inmiddels heeft ze, als een van de mooiste voetbalsters ter wereld, 16.1 miljoen volgers weten te verzamelen op Instagram. Sinds mei 2023 is Lehmann dan ook de meest gevolgde vrouwelijke voetballer ter wereld op Instagram.

Ze werd 21 januari 1999 geboren en is dus nog een kleine twee maanden 24 jaar. Ze voetbalt voor Aston Villa en het Nationale elftal van Zwitserland. Naast haar prestaties op het veld is Alisha Lehmann ook model. Zo heeft ze een aantal klussen als model binnengehaald voor een aantal grote wereldwijde merken zoals Coca-Cola, Adidas en Frisotrading. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft ze ook haar eigen site voor wat exclusievere content met zichzelf als model.

alisha lehmann
Instagram Alisha Lehmann

Ana Maria Marković

Op naar Kroatië, want daar zag op 9 november 1999 Ana Maria Marković het levenslicht. Ze speelt momenteel voor de Zwitserse Women’s Super League-club Grasshopper en het Kroatische nationale elftal. Ze begon te voetballen nadat ze zich gemotiveerd voelde door de groei van het vrouwenvoetbal. En ook voor haar blijft het niet alleen bij voetbal, want vanwege haar schitterende uiterlijk wordt ze ook wel eens geboekt voor een groot aantal modellenoptredens en bijeenkomsten voor influencers.

Ana Markovic
Instagram Ana Marković

Jackie Groenen

17 december 1994 werd Jackie Groenen geboren, nog heel even wachten dus voordat ze 29 kaarsjes uit mag blazen. We kennen Jackie Groenen natuurlijk allemaal als speelster van het Nederlands elftal dat in 2017 Europees kampioen werd. Sinds 2022 speelt ze voor Paris Saint-Germain, maar ze was niet altijd voetbalster. Jackie Groenen was namelijk een aantal jaar succesvol actief als judoka.

jackie groenen
Instagram Jackie Groenen

Regina van Eijk

De tijd van Regina van Eijk is nu gekomen, de keepster van Ajax mag in de Champions League laten zien wat ze in haar mars heeft. En dat we nog lang van haar kwaliteiten kunnen genieten, is een understatement aangezien ze 9 maart 2002 werd geboren en dus nog altijd ‘slechts’ 21 jaar oud is. Momenteel heeft ze nog 15.000 volgers op Instagram, maar met haar geweldige verschijning en als ze zo blijft presteren zullen er dat naar alle waarschijnlijkheid snel meer worden.

regina van eijk
Instagram Regina van Eijk

Sakina Karchaoui

Sakina Karchaoui werd 26 januari 1996 geboren en speelt inmiddels als linksback speelt voor Paris Saint-Germain en het Franse nationale team. Ze begon ooit door samen met jongens uit haar buurt te voetballen. Karchaoui verdiende haar eerste cap bij het Franse nationale team in april 2016. En het kon allemaal niet op, want later werd ze geselecteerd voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio.

Ook buiten het veld presteert Karchaoui erg goed, en dat zal niet in de laatste plaats zijn vanwege haar prachtige verschijning. Zo heeft ze, als een van de mooiste voetbalsters ter wereld, inmiddels alweer meer dan 900.000 volgers op haar Instagram, waardoor ze een van de invloedrijkste Franse vrouwelijke voetballers ter wereld is.

sakina karchaoui
Instagram Sakina Karchaoui

Alex Morgan

Alex Morgan is het toonbeeld van de mooiste voetbalsters, cd 34-jarige (2 juli 1989) Amerikaanse profvoetballer speelt als aanvaller voor San Diego Wave en het nationale elftal van de Verenigde Staten. Ze wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste voetbalsters ter wereld en mag uiteraard niet in deze lijst ontbreken. Bovendien is ze in 2019 en 2022 tweemaal uitgeroepen tot een van Time’s 100 invloedrijkste mensen.

Buiten het veld gaat het Morgan ook voor de wind, zo is ze de bestbetaalde Amerikaanse damesvoetbalster, mede dankzij haar talrijke endorsement deals. Morgan is ook nog eens een van de eerste damesvoetbalsters die in 2015 op de cover van FIFA-videogames verschenen.

alex morgan
Instagram Calvin Klein/Alex Morgan

Andrea Medina Martín

11 mei 2004 is de geboortedag van Andrea Medina Martín. Ze begon al op jonge leeftijd met voetballen bij de Camas Youth Academy. Korte tijd later sloot ze aan bij de jeugdploeg van Real Betis. In 2019 werd ze voor het eerst gecontracteerd door Real Betis. Een paar jaar later tekende ze in 2022 een meerjarig contract bij Atlético Madrid. Daar gaat het inmiddels zo goed dat ze nu zelfs een door Adidas gesponsorde atleet is.

Andrea Medina Martín
Instagram Andrea Medina Martín

Jordyn Huitema

Haar achternaam klinkt weliswaar erg Nederlands, maar ze komt toch echt uit Canada. Op 8 mei 2001 (22 jaar) kwam ze ter aarde. Ze vergaarde enorme bekendheid dankzij haar looks en (inmiddels stukgelopen) relatie met mede-Canadees Alphonso Davies. Samen zijn ze toentertijd een YouTube account begonnen en maakten ze video over hun leven. Dit account behaalde binnen twee jaar al honderdduizenden volgers. Inmiddels voetbalt ze voor OL Reign en verdedigt Jordyn Huitema de vlag van Canada.

jordyn huitema
Instagram Jordyn Huitema

Leah Williamson

Leah Williamson (29 maart 1997) is een voetbalster die uitkomt voor Arsenal en vaste waarde in het Engelse nationale team. In de lijst, samengesteld door The Guardian, van 100 beste vrouwelijke voetballers ter wereld over het jaar 2022 kon Leah Williamson zichzelf terugvinden op plaats 15.

Dat is niet de enige noemenswaardige prestatie. Met 200 wedstrijden (per 3 december 2022) is ze de speelster met de meeste wedstrijden aller tijden in het eerste elftal van Arsenal en dat allemaal op slechts 26-jarige leeftijd. Wij zullen nog veel van haar horen.

leah williamson
Instagram Leah Williamson

Ingrid Engen

Ingrid Engen werd op 29 april 1998 (25 jaar) geboren in Noorwegen. Ze begon haar carrière ook in haar thuisland, maar na een uitstapje in Duitsland, is ze inmiddels neergestreken in Spanje om voor FC Barcelona te voetballen. Dat bleek een goede keuze, want in haar eerste seizoen pakte ze direct de Primera División: 2021 – 22 en Supercopa de España Femenina: 2021 – 22. Maar dat was nog niet alles, een seizoen later won ze zelfs de Champions League en ondertussen heeft ze ook haar plekje in de nationale selectie weten te veroveren.

ingrid engen
Instagram Ingrid Engen

Lieke Martens

Ze was ‘onze’ ster op het EK 2017 dat werd gewonnen door de Nederlandse vrouwen. Lieke Martens, geboren 16 december 1992 (30 jaar), werd daar zelfs verkozen tot beste speelster van het toernooi. Na een aantal succesvolle jaren bij FC Barcelona, vertrok ze naar Paris Saint Germain. Maar helaas sukkelt ze de laatste tijd met wat blessures, waardoor ze niet meer zo’n grote impact heeft op de wedstrijden. Ondertussen stapte Lieke Martens wel in het huwelijksbootje, met voormalig keeper Benjamin van Leer.

Lieke Martens
Instagram Lieke Martens

Kalyssa ‘Kiki’ van Zanten

Ook deze naam klinkt redelijk Nederlands en als we diep graven, komen we erachter dat haar vader Nederlandse voorouders heeft. Maar haar moeder is Jamaicaans en daarom speelt de voetbalster voor nationale elftal van Jamaica. De 22-jarige (25 augustus 2001) Kiki van Zanten speelt in haar dagelijks leven voor het Ierse universiteitsvoetbalteam ‘Notre Dame Fighting’.

Kiki van Zanten
Instagram Kiki van Zanten

Yara Helderman

Yara komt dicht bij het ideaalbeeld van veel mannen. Zo studeert ze aan de Erasmus University Rotterdam, is ze profvoetballer en ziet ze er buitengewoon goed uit. Ze zag op 6 februari 2003 (20 jaar) het levenslicht in Dordrecht en werd door Feyenoord gevraagd voor hun nieuwe vrouwenelftal. Daar bleef ze alleen niet heel lang, want ze is inmiddels overgestapt van Rotterdam-Zuid naar Kralingen.

Yara Helderman
Instagram Yara Helderman

Yentl van Goch

Yentl van Goch werd 1 augustus 2000 geboren (23 jaar) en speelt momenteel voor Excelsior. Daar heeft is een heuse metamorfose ondergaan. Zij kwam namelijk als aanvaller, maar heeft zich uiteindelijk weten te ontwikkelen tot een waardevolle kracht achterin. Maar ze was niet altijd alleen voetballer op het veld. Voordat ze de focus volledig op het veldvoetbal had, voetbalde ze ook nog op hoog niveau in de zaal voor ZVV Den Haag. Daarnaast is ook zij een van de mooiste voetbalsters die we in Nederland rijk zijn.

yentl van goch
Instagram Yentl van Goch

Lauren Sesselman

Lauren Sesselmann is een 40-jarige (14 augustus 1983) in Amerika geboren Canadese voetballer en speelt momenteel voor de Santa Clarita Blue Heat. Haar voetbalreis nam een vlucht, toen ze bij de Purdue University kwam. Daar maakte ze naam als aanvallende speler op de Big Ten-conferentie, waar ze verschillende schoolrecords vestigde. Ze maakte van 2011 tot 2015 deel uit van het Canadese nationale team. Naast het voetballen, is ze trainer, producer en presentator van het fitness-dvd-programma Fit As A Pro with Lauren Sesselmann.

Lauren Sesselman
Instagram Lauren Sesselman