Ruby McLellan is de jongste huiseigenaar

Ruby kocht haar eerste huis toen ze slechts zes jaar was. Insane. De Australische kocht samen met haar broers en zussen hun eerste huis. Ze kochten twee jaar geleden met z’n drieën voor een enorm bedrag van € 619.407 een huis met vier slaapkamers in Clyde. De waarde van het huis is inmiddels gestegen naar € 886,185. Ook nog eens een meer dan prima investering dus.

Met z’n drieën hadden ze € 5538 gespaard door hun vader te helpen met het inpakken van zijn boeken en het uitvoeren van huishoudelijke klusjes. Met hulp van beide ouders konden ze hun eerste huis kopen. Oké, we kunnen dus wel stellen dat de ouders de rest betaald hebben, maar dit doen ze met de goede bedoelingen. Ze willen de kinderen het vak leren én een goede financiële basis leggen voor hun toekomst. Om andere ouders te helpen schreef hij zelfs een boek genaamd ‘My Four-Year-Old The Property Investor’, welke zich een best seller mag noemen.

 

Volgens de Daily Mail zouden ze al op weg zijn om hun volgende investeringshuis te kopen, waarbij alle namen van de kinderen als eigenaren worden gebruikt. Ruby zelf vindt het “best cool” dat ze de op jonge leeftijd een huis heeft kunnen kopen, maar toch houdt ze het liever geheim voor haar klasgenoten.

Investering voor de toekomst

Hun vader Cam (CEO van het vastgoedinvesteringsbedrijf OpenCorp) heeft zijn kinderen de basisprincipes van investeren bijgebracht in de hoop dat ze het in de toekomst verstandig zullen gebruiken. “Over tien jaar, als onze kinderen misschien hun eigen huis willen kopen, zal de aanbetalingen van 200.00 dollar helpen,” zei hij. Hij vertelde dat het onmogelijk is om als kind een eigen huis te kopen zonder hulp van papa en mama. Logisch.

Ook vertelde hij: “We hebben vier kinderen en moeten heel veel geld uitgeven, dus is het voor de hand liggend om een kleien aanbetaling te doen, door een huis te kopen. Uiteindelijk kan de waarde van het huis stijgen en kan het vervolgens verkocht worden.” Ze zullen het pand behouden totdat de kinderen twintig zijn, dan zullen ze een volledige vastgoedcyclus meemaken, zoals Cam het noemt. Naar eigen schatting denken ze dat hun pand ongeveer een miljoen dollar waard is. De opbrengst zal hun kinderen helpen als ze zelf een huis willen kopen. “Kijkend naar de geschiedenis verdubbeld vastgoed elke zeven tot tien jaar in waarde”, vertelde Cam. Hij investeert inmiddels al dertig jaar en weet dat het nu het goede moment is om te investeren op basis van de dalende inflatie en de voorspelling van rentedalingen.

Toen ze twintig waren kochten Cam en zijn vrouw Felicity hun eerste huis met als doel financieel onafhankelijk te worden. Daar zijn ze aardig in geslaagd. Als vastgoedinvesteerder werkt hij een paar uur per week om zijn cashflow te onderhouden. Nu kan hij meer tijd met zijn vrouw en kinderen doorbrengen.

Wil je meer weten over investeren? Lees dan over de 5 manieren van investeren om je vermogen te laten groeien.