Hoe kan jij je vermogen laten groeien door slim te investeren?

Waar je jouw geld in wilt investeren in uiteraard geheel aan jou. Wat je in ieder geval wilt voorkomen is dat je rendement misloopt, maar dan moet je wel rekening houden met tal van factoren. De vijf meest interessante methodes om je vermogen te laten groeien delen we graag met zodat je zelf kunt werken aan een leuk bedrag voor later.

Beleggen in aandelen

Beleg in aandelen kan een leuke winst opleveren om je vermogen te laten stijgen, maar ook zeker verlies. Kortom, je zult je moeten verdiepen in de risico’s en zo je eigen strategie moeten gaan bepalen. Het beleggen zelf is vrij eenvoudig: een  simpele beleggingsrekening kun je zo via een van de vele online brokers in Nederland openen. Je zult hierbij wel rekening moeten houden met een transactievergoeding als je daadwerkelijk gaat kopen en verkopen.Disclaimer:  beleggen is niet zonder risico’s. Je kunt je inleg zien toenemen, maar je kunt ook geld verliezen.

hoe geld investeren aandelen geld verdienen vermogen groeien

Deposito rekening (buitenland)

De rente die je bij de Nederlandse banken op je spaartegoed krijgt is minimaal. Hoe ga je het dan aanpakken? Je zou natuurlijk ook over grens kunnen kijken. Buitenlandse banken betalen momenteel namelijk meer rente dan hun Nederlandse collega’s, bovendien is je inleg onder het depositostelsel verzekerd tot 100.000 euro.

Consumentenleningen (P2P)

Ga je een beetje risico niet uit de weg en klinkt een goed rendement je als muziek in de oren, dan kan de volgende tip je op het lijf zijn geschreven. Je kunt als particulier namelijk investeren in consumentenleningen. Niet zelden zal een consument oren hebben naar een volwaardig alternatief voor de dure lening bij de traditionele bank en komt dan al snel terecht op een van de vele leenplatforms. Heel simpel uitgelegd: een groep particuliere investeerders legt geld in, wat vervolgens door een particulier gebruikt kan worden voor een lening. Het platform biedt op die manier vraag en aanbod bij elkaar. Een bekende Nederlandse speler op deze markt is bijvoorbeeld Lender & Spender. Je minimale inleg is laag en je het nettorendement kan tot 4% zijn.

Investeren in start-ups

Geld investeren in start-ups (ondernemers) kan evengoed een lucratief idee zijn. Startende ondernemers hebben vaak wel de ambitie en de kennis om hun plannen te realiseren, maar niet het kapitaal. Door te investeren in start-ups kun je een zeer interessant rendement verdienen, bovendien stimuleer je ook de economie door innoverende technieken eerder beschikbaar te laten worden voor het grote publiek. Uiteraard hoef je niet zelf de start-ups op te zoeken, check gewoon een website als Crowdfunding. Dat platform biedt (startende) ondernemers bedrijfsleningen waar je als investeerder op kunt inschrijven.

investeren in start-ups

Geld investeren in Goud

Het klinkt als een zeer oubollig advies, maar in de meest letterlijke zin is het goud waard. Juist, in goud kun je nog steeds investeren en dat is nog geeneens zo onverstandig. In tijden van economische achteruitgang kiezen mensen vaak voor het beleggen in waardevaste zaken zoals goud. Speculeren op de ontwikkeling van de goudkoers kan ook door middel van CFD’s. Je investeert dan niet letterlijk in goud, maar wel in de aandelen van mijnbedrijven. Is goud niet jouw ding of klinkt het te ingewikkeld, overweeg dan om je geld te investeren in andere edelmetalen zoals Lithium. In 2017 ging de prijs van die grondstof al door het dak en voorlopig lijkt het er niet op dat de koers snel zal gaan dalen.