Maak kennis met de knappe Ajax-keepster

Regina (Maria Juliana) van Eijk is geboren in Woerden op 9 maart 2002, en ze is keepster bij het vrouwenelftal van Ajax. Van Eijk begon als keeper bij SC Woerden en werd door de KNVB gekozen voor internationale jeugdteams. Toen ze 16 jaar oud was, ging ze naar het Talententeam van Ajax in 2018. Ze maakte haar debuut in de Nederlandse Vrouwen Eredivisie op 8 oktober 2021. Oorspronkelijk was ze op dat moment derde keeper, maar stond ze in de basis door blessures van haar teamgenoten. Dat seizoen speelde ze alle bekerwedstrijden en won met Ajax de KNVB Beker. In het seizoen 2023/24 is Van Eijk de eerste keeper met rugnummer 1 geworden en die beloning maakt ze meer dan waar op het veld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Regina van Eijk (@reginaveijk)

Regina van Eijk heeft een sterke comeback tegen Rafael Van der Vaart

In een uitzending van Studio Voetbal had Van der Vaart een mening over de Champions League-overwinning van Ajax op Paris Saint-Germain (2-0) vrouwen. Het ging over de 71ste minuut van de wedstrijd. Van Eijk kreeg een lastige bal van de tegenstander, maar die had ze uiteindelijk wel. Eerder had Van der Vaart gezegd dat hij niet thuisblijft voor vrouwenvoetbal en daarom weinig kijkt. Echter had de oud-voetballer met het magische linkerbeen wel deze wedstrijd gezien. Zo zei Van der Vaart: “Wat we het meest irriteert aan het vrouwenvoetbal zijn de keepers: die kunnen niet springen en het ziet er altijd een beetje raar uit”, zei hij. Daarop reageerde Van Eijk: “Net zei je dat je het nooit keek, toch?” Toen kreeg ze een groot applaus in de studio, waaronder ook van Van der Vaart. “Zij is scherper dan de heren hier aan tafel”, lachte hij. “Ik wilde een compliment geven, maar laat nu maar zitten.”

Tussen de palen en op Instagram steelt ze de show

De knappe Ajax-keepster deelt heel veel over voetbal. Meer dan 15.000 mensen volgen haar op Instagram. Je ziet niet alleen haar trainingen en overwinningen, maar ook de passie en energie die ze heeft voor de sport. Regina is niet alleen een geweldige voetbalster, maar ook een prachtvrouw.

Hieronder staan wat leuke foto’s van het Instagramaccount van Regina van Eijk:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Regina van Eijk (@reginaveijk)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Regina van Eijk (@reginaveijk)