De serie Squid Game was een wereldwijde Netflix-hit

Ondanks dat de Squid Game wereldwijd een hit was en in zo’n negentig landen in de lijst met best bekeken series van dat moment stond, blijft het natuurlijk ook sadistische serie. Mocht je het op de een of andere manier toch gemist hebben: de serie gaat over een dodelijk spel, waarvoor Zuid-Koreanen die in grote schulden zitten, worden benaderd.

Uiteindelijk strijden 456 deelnemers in een afgesloten bunker tegen elkaar om een uitzonderlijk hoog geldbedrag. En dat hebben de deelnemers hard nodig, want allemaal zijn ze op een bepaalde manier in de steek gelaten door de Zuid-Koreaanse overheid. Ze hebben bijvoorbeeld schulden of kunnen zichzelf simpelweg niet voorzien in hun bestaan.

echte squid game netflix

Zo gaan ze het gevecht met elkaar aan tijdens spelletjes die ze vroeger als kind speelden. Alleen dit keer zijn de spelletjes in real life en met een andere twist, wanneer je ‘af’ bent, ben je in de serie ook echt af. Juist het heeft een dodelijke afloop. Er wordt dan ook wat afgeslacht in de Zuid-Koreaanse serie. Ondanks al dat bloedvergieten is de serie ontzettend goed ontvangen, zo scoort de serie maar liefst een 8,0/10 op IMDb. Daarnaast zag de taal-app Duolingo sinds de serie uitkwam, het aantal aanmeldingen van mensen die Koreaans willen leren met 76 procent toenemen.

Squid Game: The Challenge is vanaf 22 november 2023 op Netflix te zien

Omdat het toch niet voor iedereen even ‘lekker’ was om te zien dat er bij Squid Game mensen in de serie ook echt sterven, komt Netflix nu met een écht spelletjesprogramma. Het heet Squid Game: The Challenge en daarin strijden 456 mensen om een prijs van 4,56 miljoen dollar. Geen grappen dus, en hoe heerlijk zou het zijn als je jezelf, met spelletjes die je deed als kind, financieel onafhankelijk kan spelen.

Liefhebbers van de originele serie zullen blij zijn om te horen dat spelletjes en decors uit Squid Game in detail zijn gekopieerd. De grootste verschillen zijn dat de maker van het fictieve Squid Game niet bij deze realityserie is betrokken en dat er nu, als het goed is, geen doden vallen.

Hwang Dong-Hyuk, de schrijver van Squid Game, heeft zijn steun voor de nieuwe serie uitgesproken, maar het zou niet gek zijn als hij er toch wat gemengde gevoelens over heeft. Zijn (oorspronkelijke) verhaal bevat namelijk stevige kritiek op het kapitalisme en hoe er binnen dit systeem met geld wordt omgegaan. Het is de vraag wat er hier van dat serieuze thema overblijft.

 

Squid Game: The Challenge is vanaf 22 november op Netflix te streamen. Mochten er toch mensen zijn die liever kijken naar acteurs, dan naar een realityserie is er goed nieuws. De hitserie uit 2021 krijgt namelijk nog een tweede seizoen, de opnames zijn deze zomer begonnen.